NRK Meny
Normal

Minst 30 brannmenn døde etter bygning kollapset i Iran

Titalls brannmenn skal være døde etter at et høyhus tok fyr og kollapset, ifølge statlig iransk tv.

En høyblokk i Teheran oppslukt av brann kollapset i formiddag, norsk tid. Titalls brannmenn skal være døde, ifølge statlig iransk tv.

DRAMATISK: Minst 30 brannmenn skal ha mistet livet etter at høyhuset kollapset.

Minst 30 brannmenn er døde og 45 til er skadet etter at Plasco-bygningen i Tehran, hovedstaden i Iran kollapset i formiddag, melder iransk statlig tv ifølge AP. 30 sivile skal også ha blitt skadet. De har ikke oppgitt kilder til informasjonen.

– Jeg var på innsiden da jeg følte hele bygningen begynne å riste. Da samlet vi kollegaene og kom oss ikke. Bare minuttet senere kollapset bygningen, sier brannmannen Ali til AFP.

Flesteparten av kundene og butikkeierne var blitt evakuert. Brannmennene ble værende i bygningen for å prøve å slukke brannen, da den kollapset over dem.

– Det er som en scene fra en skrekkfilm, beskriver et vitne til Reuters.

I tillegg frykter man at mange er fanget i ruinene.

– Redningsarbeidere jobber nå med å prøve å nå de som er innesperret, sier borgermester Mohammad Baqer Qalibaf til iransk tv.

Grunnen til brannen er ikke kjent.

– Vi har tidligere advart om manglende sikkerhet ved bygget, sier en talsperson for brannvesenet i Teheran til Al Jazeera.

Firefighter reacts at the site of a blazing high-rise building in Tehran

MISTET MANGE: En brannmann reagerer etter at Plasco-bygningen kollapset.

Foto: Handout / Reuters

200 brannmenn i aksjon

Brannmenn fra over ti stasjoner kom til stedet og over 200 stykker jobbet med slukkingsarbeidet. De hadde kjempet mot flammene i flere timer, da hele bygningen, i løpet av få sekunder, braste sammen på direkte tv. Brannvesenet fikk beskjed om brannen rundt klokken åtte, lokal tid.

Den kjente 17 etasjer høye Plasco-bygningen ligger midt i Teheran, litt nord for den iranske hovedstadens basarer. Den ble bygget i 1962 av den iransk-jødiske forretningsmannen Habib Elghanian og oppkalt etter hans firma, som drev med plastproduksjon. Det var en av de aller første høyblokkene som ble bygget i Iran og var den høyeste i landet med sine 17 etasjer.

Flammene kunne sees fra flere kilometer fra den gamle bygningen.

A collapsed building is seen in Tehran

RAST: Plasco-bygningen raste sammen på få sekunder, etter at brannmann hadde kjempet mot flammene i mange timer.

Foto: Handout / Reuters
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt