NRK Meny
Normal

Minst 28 døde i knivangrep i Kina

Minst 28 mennesker ble drept og 162 såret da flere menn bevæpnet med kniver gikk til angrep på menneskemengden på en togstasjon sørvest i Kina.

CHINA-ATTACK/ Police patrol on a street after a group of armed men attacked people at Kunming railway station, Yunnan province

Politiet er på åstedet der en gruppe menn gikk til angrep sent lørdag kveld på ventende passasjerer på Kunming-stasjonen i Yunnan-provinsen.

Foto: WONG CAMPION / Reuters

Statlige kinesiske medier kaller angrepet et «terrorangrep».

Mennene gikk til angrep sent lørdag kveld på ventende passasjerer på Kunming-stasjonen i Yunnan-provinsen, ifølge det statlige nyhetsbyrået Xinhua.

Politiet skjøt og drepte fem av angriperne, ifølge en melding fra den lokale tv-stasjonen K6 på Sina Weibo, den kinesiske versjonen av Twitter.

CHINA-ATTACK/ Police investigate after a group of armed men attacked people at Kunming railway station, Yunnan province

Politiet skjøt og drepte flere av angriperne, ifølge en melding fra den lokale tv-stasjonen K6 på Sina Weibo, den kinesiske versjonen av Twitter.

Foto: STRINGER/CHINA / Reuters

Et stort område ble sperret av, men bilder på sosial medier viste blodspor på stasjonsgulvet og medisinsk personell som tok seg av de døde som lå på bakken. Det var også bilder av folk som samlet seg utenfor togstasjonen.

Mennene skal ha båret uniformer idet de stormet togstasjonen, sier en kilde til nyhetsbyrået AP.

Yunnan-provinsen opplever sjelden voldsangrep av denne typen, og det er foreløpig ikke kjent hva som var motviet for angrepet.

Onsdag åpner nasjonalforsamlingen i Beijing og i forbindelse med dette møtet pleier myndighetene hvert år å skjerpe sikkerheten rundt om i landet.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt