NRK Meny
Normal

Mange drept av selvmordsbomber i Syria

Det myndighetene kaller «terrorister» skal ifølge det syriske statsfjernsynet ha angrepet hovedstaden Damaskus rett før en planlagt massedemonstrasjon i dag.

Video Selvmordsangrep i Damaskus

VIDEO: Ifølge syrisk fjernsyn skal en selvmordsbomber ha drept mange sivile og sikkerhetsvakter.

Det som skal ha vært et selvmordsangrep, rammet Maidan-distriktet, sentralt i Damaskus fredag, og skal ha drept både sivile og sikkerhetsvakter, ifølge nyhetsbyrået SANA.

Minst 26 skal være drept, og over 60 er såret, melder det syriske fjernsynet.

Stemningen er veldig spent i Damaskus.

– Sikkerheten er skjerpet i Maidan fordi det er fredag, og hæren og sikkerhetsstyrker har satt opp en rekke kontrollposter. Vi vet ikke hva som er blitt rammet ennå, sier en som bor i området til nyhetsbyrået Reuters.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Bombeeksplosjon i Damaskus

Et annet bilde fra åstedet, sendt på syrisk fjernsyn.

Foto: - / Afp

– Jeg har ikke hørt noe, men mange av gatene er stengt, og alle er veldig nervøse, sier en annen innbygger.

Fredagens bombeeksplosjon kom i forkant av en planlagt massedemonstrasjon, arrangert av demokratiforkjempere.

Blodig desember

Minst 44 personer ble drept forrige måned i det syriske myndigheter sa var selvmordsangrep mot bygninger som tilhører sikkerhetstjenesten i Damaskus.

23. desember eksploderte flere bomber i Syria, og satte i gang en rekke rykter om hvem som var ansvarlig. Ifølge myndighetene stod Al Qaida bak, mens opposisjonen hevdet det var regimet selv som trakk i trådene.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Demonstrasjon mot regimet

Demonstrasjoner mot Syrias president Bashar al-Assad 5. januar i nærheten av byen Homs.

Foto: HANDOUT / Reuters

Syriske myndigheter har gjentatte ganger anklaget terrorgrupper, angivelig finansiert fra utlandet, for å stå bak uroen som har preget landet siden mars i år.

Ifølge FN er over 5000 mennesker drept i uroligheter i Syria siden protestene mot president Bashar al-Assad og hans regime startet i mars i fjor.

Vil at observatørene skal innrømme feil

En gruppe som kaller seg for den «Syriske revolusjon 2011», har på internett oppfordret til demonstrasjonen etter fredagsbønnen i dag.

Oppfordringen kommer i forbindelse med at Den arabiske liga etter planen skal møtes på søndag for å diskture arbeidet som deres observatører har gjort.

Observatørene har vært i Syria i to uker for å finne ut om det er hold i de sterke beskyldningene om at de syriske myndighetene har brutt menneskerettighetene i kampen mot sitt eget folk.

Ifølge lederen for den «Frie syriske hæren» bør Den arabisek liga innrømme at observatørene har mislykkes med sitt oppdrag, og ber dem heller om å be FN om hjelp for å stanse blodbadet.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt