Hopp til innhold

Minst 25 personer drept i Kuwait

Over 200 mennesker ble såret i et selvmordsangrep mot en sjiamuslimsk moské i hovedstaden midt i fredagsbønnen. En gruppe med bånd til IS har tatt på seg ansvaret for angrepet.

En mann blir bært bort fra åstedet for bombeangrepet på moskeen i Kuwait City

En mann blir båret bort fra moskeen der en selvmordsbomber gikk til angrep i dag. En ytterliggående gruppe med bånd til terrororganisasjonen IS har tatt på seg ansvaret.

Foto: STR / Afp

Vitner forteller at det var 2.000 mennesker inne i Al-Imam al-Sadeq-moskeen i hovedstaden Kuwait da den ble rammet av en eksplosjon.

Det var en selvmordsbomber i slutten av 20-årene som forårsaket eksplosjonen, opplyser parlamentsmedlem Khalil al-Salih.

Ifølge helsepersonell er 25 drept og 202 er såret i selvmordsangrepet. De sårede er sendt til fem ulike sykehus og fikk besøk av statsminister Sheikh Jaber Mubarak Al-Sabah. Han kaller de døde martyrer.

Store ødeleggelser

TV-bilder fra moskeen viser store ødeleggelser, og folk har lagt ut grusomme bilder av døde og sårede på sosiale medier.

KUWAIT-UNREST-ISLAM-SHIITE-BLAST

Hjelpepersonell på plass utenfor Al-Imam al-Sadeq-moskeen etter angrepet.

Foto: YASSER AL-ZAYYAT / Afp

Angrepet er det første i landet siden januar 2006. Alle sikkerhetsstyrker er mobilisert.

Det er den såkalte Najd-provinsen i Saudi-Arabia som sier at den står bak angrepet. Denne gruppen har bånd til Den islamske staten (IS).

Den ytterliggående gruppa hevder også å stå bak lignende bombeangrep mot sjiamuslimske moskeer i Saudi-Arabia og Jemen de siste ukene.

– Ment å skape splid

Gruppen hevder at moskeen som ble bombet spredte Shia-budskap til Sunni-muslimer. Terrororganisasjonen IS mener at Shia-muslimer er kjettere. Rundt en tredel av Kuwaits befolkning på 1.3 millioner mennesker, er Shia-muslimer.

Flere personer som er tilknyttet IS har blitt stilt for retten de siste ukene. Minst en person er blitt dømt til flere år i fengsel.

En av Kuwaits ledende Sunni-ledere, Sheikh Ajeel al-Nashmi, sier at bombingen er en "kriminell handling som er ment å skape splid, melder AFP.