NRK Meny
Normal

Minst 25 drept da moské ble bombet

Midt under den muslimske høytiden id al-Adha tok to selvmordsbombere med seg minst 25 personer i døden under et angrep på en moské i Jemens hovedstad Sana.

Moské bombet i Jemen

25 DREPT: Minst 25 personer ble drept da moskeen Baili i Jemens hovedstad Sana ble bombet i dag. To selvmordbombere sto for angrepet.

Foto: KHALED ABDULLAH / Reuters

I tillegg til de 25 drepte personene er flere titalls mennesker såret, ifølge helsepersonell. Bomben gikk av under en bønn torsdag morgen.

Det var moskeen Balili som er kontrollert at Houthi-opprørere som ble angrepet. Opprørerne anses å være alliert med det sjiamuslimske prestestyret i Iran.

Løp ut i panikk

Ifølge vitner skal den første bomba ha gått av inne i moskeen. Den andre bomba, som var festet til beltet til en av selvmordsbomberne, gikk av ved utgangen da menneskemassen panisk forsøkte å komme seg ut av moskeen.

IS har tatt på seg ansvaret for bombingen, melder nyhetsbyrået AFP.

Houthi-militante inne i moskeen

FEIRET: Angrepet mot moskeen skjedde under en bønn under den muslimske feiringen id al-Adha.

Foto: KHALED ABDULLAH / Reuters

Flere moskeer bombet

Jemens hovedstad Sana har blitt rammet av flere bombeangrep de siste månedene. Mange av angrepene har vært rettet mot sjiamuslimske allierte, og sunnimuslimske jihadister i Den islamske staten (IS) har tatt på seg ansvaret for flere av disse.

Radikale sunnimuslimske grupper har også bombet moskeer i Kuwait og Saudi-Arabia.

Både IS og al-Qaidas fløy i Jemen har utnyttet kaoset som har oppstått i kjølvannet av borgerkrigen mellom Houthi-opprørere og regjeringshæren, som støttes av Saudi-Arabia og andre sunnimuslimske golfstater.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt