Hopp til innhold

Minst 248 døde etter jordskjelvet i Mexico

Minst 248 mennesker er omkommet etter at et kraftig jordskjelv rammet Mexico tirsdag, opplyser innenriksminister Miguel Angel Osorio Chong. Flere av de døde er barn.

Letemannskapene gjør det de kan for å finne overlevende i runinene av sammenraste bygg.

SE VIDEO: Dødstallet stiger etter tirsdagens kraftige jordskjelv i Mexico. For å kunne høre eventuelle rop om hjelp fra overlevende, har redningsmannskaper satt opp skilt med påskriften «Stille» flere steder.

– Bygningen ble jevnet med jorda rett foran øynene våre. Folk løp i alle retninger utenfor, men ingen har kommet ut av bygningen, sier Hidalgo (18), som står like ved en av de sammenraste bygningene i byen Mexico City.

Minst 21 av de døde er barn som var på skolen da bygningen kollapset. En lærer er også bekreftet omkommet. 38 barn er fortsatt savnet, opplyser utdanningsdepartementet.

Det dødeligste jordskjelvet i Mexico siden skjelvet i 1985 har kostet minst 248 liv så langt, opplyser myndighetene. Minst 10.000 mennesker omkom i skjelvet for 32 år siden.

Redningsarbeidere jobber på spreng med å finne overlevende i ruinene, og ber folk være stille så de kan høre etter rop om hjelp.

Hans Egil Offerdal i Mexico City

MÅTTE FLYKTE: Norske Hans Egil Offerdal forteller at det var vanskelig å gå da han skulle flykte ut av leiligheten i Mexico City under jordskjelvet.

Foto: Privat

– Det verste jordskjelvet jeg har opplevd

Det amerikanske jordskjelvsenteret USGS melder at skjelvet hadde en styrke på 7,1. Det samme gjorde det mexicanske seismologiske senteret som også meldte at skjelvet hadde sitt episenter i Puebla, 150 kilometer øst for Mexico by.

Norske Hans Egil Offerdal løp ut til gråtende naboer på gaten da jordskjelvet rammet Mexico City.

– Jeg har opplevd noen jordskjelv, og dette er det verste jeg har opplevd noensinne. Det ristet noe «sinnssvakt», sier han.

Redningsarbeidere og frivillige leter etter overlevende

MEXICO BY: Redningsarbeidere og frivillige leter etter overlevende i en av bygningene som har kollapset etter skjelvet i Mexico by.

Foto: Ronaldo Schemidt / AFP

Katastrofetilstand

Ved midnatt meldte flere utenlandske nyhetsbyråer at minst 50 mennesker hadde mistet livet. I morgentimene norsk tid onsdag har tallet tredoblet seg.

– Jeg er så bekymret. Jeg klarer ikke slutte å gråte. Det er det samme marerittet som i 1985, sier Georgina Sanchez.

Myndighetene i Mexico har erklært katastrofetilstand i Mexico by for å frigjøre midler til nødhjelp.

President Enrique Pena Nieto har beordret alle sykehus til å holde dørene åpne for å behandle skadde. Så langt er det meldt om minst 70 skadde i hovedstaden.

Dramatiske bilder etter jordskjelvet i Mexico city.

Leter i ruinene

Flere titalls bygninger har kollapset i og rundt Mexico City. Ifølge borgermester Miguel Angel Mancera er flere mennesker fanget i ruinene.

Det bor 20 millioner mennesker i byen, og borgermester Miguel Angel Mancera opplyser at minst 44 bygninger har rast sammen i jordskjelvet.

Redningsarbeidere og frivillige jobber på spreng med å finne overlevende.

Ifølge AP blir folk bedt om å være stille, slik at redningsarbeiderne kan høre eventuelle rop om hjelp.

Laster Twitter-innhold

3, 8 millioner uten strøm

3,8 millioner mennesker er uten strøm som følge av naturkatastrofen, opplyser selskapet CFE.

Redningstjenesten melder om flere branner og mennesker som er fanget i de brennende bygningene

Det er kun to uker siden landet sist ble rammet av et jordskjelv. Da mistet minst 100 mennesker livet.

Jordskjelvskala eller Momentmagnitude. Illustrasjon.

SISTE NYTT

Siste nytt