Minst 20 personer pågrepet etter sammenstøt i Washington

Minst 20 personer er pågrepet etter sammenstøt mellom Trump-supportere og motdemonstranter i Washington, D.C.

Det som lørdag formiddag begynte som fredelige demonstrasjoner mot valgresultatet blant Trump støttespillere, har lørdag kveld lokal tid utviklet seg til å bli voldelige sammenstøt, mellom Trump-tilhengere og motdemonstranter.

Store mengder opprørspoliti er sendt ut i gatene for å få kontroll på demonstrantene. Ifølge NBC News skal minst 20 personer være pågrepet. Ifølge kanalen skal minst to politifolk ha blitt skadet.

Det meldes også om at en person være knivstukket. Tilstanden til personen skal være kritisk.

Sammenstøt mellom Trump-supportere og motdemonstranter.

Trump-tilhengere og motdemonstranter barket lørdag kveld sammen i USAs hovedstad.

Foto: Hannah Mckay / Reuters

Trump ber politiet gjøre jobben sin

President Donald Trump, som lørdag hilste på tilhengerne sine fra en bil, har kommentert kveldens eskalering på Twitter.

Han oppfordrer det lokale politiet til å komme i gang, gjøre jobben sin, og ikke holde igjen.

– ANTIFA-DRITTEN ble jaget i dag da de prøvde å angripe Trump-arrangementet, fordi de slo hardt tilbake. Antifa ventet til i kveld, når 99 prosent hadde dratt hjem, til å angripe uskyldige. #MAGA folkens. DC-politiet, kom i gang, gjør jobben deres og ikke hold igjen!!!!, skriver presidenten på Twitter.

Laster Twitter-innhold

En rekke demonstrasjoner

I helgen har det vært flere demonstrasjoner rundt om i USA.

De fleste er organiserte av «Stop the Steal»-bevegelsen («Stopp tyveriet»). Men også andre grupperinger har dukket opp, som «The Million MAGA March» og «March for Trump».

Gruppene mener presidentvalget er manipulert for at Donald Trump skal tape, og støtter Trumps mange beskyldninger om omfattende valgfusk.

Trump-tilhengere utenfor USAs kongress lørdag.

Det har vært en rekke støttedemonstrasjoner for president Donald Trump i USA i helgen. Som her utenfor Kongressen.

Foto: Jim Urquhart / Reuters

Alt om presidentvalget i USA

Presidentvalget kort forklart

3. november 2020 velger USA sin neste president. President Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Rekordmange amerikanere stemmer via post i år, og vi vet ikke når resultatet blir klart. Trump sier han ikke stoler på poststemmene. Samtidig mener Demokratene at man skal bruke lenger tid enn vanlig på å telle opp nettopp disse. Mange frykter kaos i ukene etter valget. Hva skjer om Trump ikke aksepterer et nederlag?
Grupper som Proud boys og Antifa har fått mye oppmerksomhet den siste tiden. Den ekstremistiske hatgruppen Proud boys jublet da president Donald Trump sa «stand back and stand by» i den første presidentdebatten. Samtidig forbereder Boogaloo bois seg på borgerkrig, mens medlemmer av Antifa på venstresiden er villige til å bruke vold i kampen mot rasister og fascister. Kan valget utløse en krig mellom disse gruppene? Og er de farlige?
3. november 2020 velger amerikanerne sin neste president. Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Ved forrige presidentvalg vant Trump til tross for at Hillary Clinton fikk flest stemmer. Hvordan kan det skje? Her er to ting du må vite for å forstå USA-valget.

SISTE NYTT

Siste nytt