Minst 20 knivstukket på skole i Pennsylvania

Minst 20 elever er blitt knivstukket på en videregående skole i Murrysville utenfor storbyen Pittsburgh i USA. Én voksen person er også skadd.

- 20 elever er skadet, fire alvorlig.

Minst 20 elever skal ha blitt knivstukket på Franklin Regional Senior High School i delstaten Pennsylvania onsdag morgen lokal tid.

Ifølge TV-kanalen CNN er en person pågrepet for ugjerningen, men mannens alder og motiv er foreløpig ikke oppgitt.

Flere av de sårede elevene er fløyet til et sykehus i nærheten, og noen av dem ligger i skrivende på operasjonsbordet.

Ifølge Chris Kaufmann - lege ved sykehuset i Monroeville - behandles syv tenåringer for kuttskader i mage, bryst og rygg.

Kaufmann opplyser at flere av dem er livstruende skadd. Flere amerikanske aviser melder at fire personer har blitt påført kritiske skader.

Gikk til angrep inne i klasserommet og i gangen

Lokale myndigheter opplyser til NBC at den pågrepne går i samme klasse som flere av ofrene. Han skal ha angrepet elevene inne i klasserom og i gangen på skolen.

Den første meldingen om knivstikkingen kom klokken 7.13 om morgenen lokal tid, og situasjonen var under kontroll mellom klokken 7.30 og 7.40.

Alyssa Finch, en av elevene ved skolen, sier til ABC News at det var vennen hennes som utløste brannalarmen like etter at knivdramaet startet.

– Han skjønte hva som kom til å skje og ville få folk ut, forteller Finch.

– En ekstremt voldelig handling

Skoler i USA har ulik beredskap for håndtering av situasjoner knyttet til bruk av skytevåpen. Denne gangen har gjerningsmannen – ulikt fra tidligere angrep i amerikanske skoler – benyttet en kniv som et våpen.

Angrepet blir karakterisert som en «ekstremt voldelig handling» i flere amerikanske fjernsynskanaler.

De skadde elevene skal være mellom 15 og 17 år. Sykehuset skal holde en pressekonferanse nærmere klokken 17 norsk tid, og opplyser nærmere om tilstanden til de skadde personene.

Motivet for knivstikkingen er ikke klart. Alle elever er nå brakt i sikkerhet, opplyser skolen på sine hjemmesider.

Laster Twitter-innhold
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt