NRK Meny
Normal

Minst 15 personer drept

Minst 15 personer, flest politimenn, ble drept da en selvmordsbomber gikk til angrep under en islamistisk demonstrasjon nær Den røde moské i Islamabad i dag.

Angrep mot politimenn i Islamabad

Pakistanske politimenn hjelper sårede kolleger etter selvmordsangrepet i Islamabad.

Foto: FAROOQ NAEEM / AFP

- Vi har flere politimenn døde, og det ser ut til å ha vært et selvmordsangrep, kunne en sikkerhetsansvarlig fortelle til telegrambyrået AFP like etter angrepet.

Tallet på omkomne er ikke helt klart, og over 30 sårede - de fleste politimenn - er sendt til sykehusene i byen.

Ettårsmarkering for moské-raid

Tidligere i dag markerte pakistanske islamister at det er ett år siden beleiringen av Den røde moské. Demonstrantene krevde hodet til president Pervez Musharraf på et fat, og uttrykte ønske om å henge presidenten offentlig.

Mer enn 100 mennesker ble drept i beleiringen av Den røde moské i juli i fjor, og aksjonen mot moskeen ble etterfulgt av en bølge av selvmordsangrep og drap over hele landet.

Dagens islamistiske demonstranter lovet troskap til jihad, Hellig krig.

Les også NRKs Atta Ansaris bakgrunnssak om Den røde moské .

Selvmordsangrep mot politiet

Den kraftige eksplosjonen skjedde omtrent 15 minutter etter at demonstrasjonen ble oppløst. En stor mengde politimenn som stod ved et veikryss flere hundre meter unna moskeen, var målet for angrepet.

Like etter angrepet viste TV-bilder skjeggete studenter som kom styrtende til åstedet for eksplosjonen og ambulansepersonell som tok sårede politimenn til sykehus rundt i byen.

Bildene som ble tatt på eksplosjonsstedet viser hauger av blodige og fillete blåkledte politimenn. Batonger og hjelmer ligger strødd på området.

En "rolig kveld"

Også bedende inne i moskeen kom løpende ut etter å ha hørt eksplosjonen, og over hele Islamabad gjallet ambulansesirener på vei mot angrepsstedet - på en kveld som politiet ellers betegner som "rolig", til tross for demonstrasjonen.

- Politiet var på vei tilbake til sine respektive politistasjoner da det skjedde, opplyste polititalsmann Kamran Adil til telegrambyrået Reuters.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt