Minst 15 drept i droneangrep

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Amerikanske raketter har drept minst 15 militante opprørere i det nordvestlige Pakistan.

Rakettene ødela et kjøretøy og en leir i Nord-Waziristan, beryktet som landets uinntagelige Taliban- og Al Qaida-arnested. USA har tidligere kalt området på grensen mellom Pakistan og Afghanistan for verdens farligste område.

FN sa i tillegg mandag at de kutter ut å dele ut nødhjelp i området, etter et selvmordsangrep.

Mellom 15 og 21 drepte

Ifølge lokale tjenestemenn ble et ubemannet fly brukt til å angripe landsbyen Mir Ali, som ligger omtrent 25 kilometer øst for Miranshah - områdets viktigste by.

Identitetene til de drepte er ikke kjent, men myndighetene antar at de fleste er pakistanske - snarere enn afghanske eller arabiske - militante. Landsbyen er regnet som en høyborg for det pakistanske Taliban.

Myndighetene i Peshawar, den administrative hovedstaden i nordvest, har fått rapporter om opptil 18 drepte, men kan bare bekrefte 15. Etterretningsansatte i Miranshah tror det kan være så mange som 21 drepte.

Minst 640 drept av droner i år

USA vil aldri bekrefte at de står bak angrepene med ubemannede fly, såkalte droner, i Pakistan, men det er bare det amerikanske forsvaret og CIA som har slike fly i området.

Myndighetene i Washington har uttalt at å utrydde den væpnede trusselen fra stammområdene i den nordøstlige delen av Pakistan er essensiell for å vinne krigen mot Taliban i Afghanistan, og for å nedkjempe Al Qaida.

Den «hemmelige», eller ubekreftede, angrepene der det blir brukt amerikanske droner, har blitt doblet i løpet av året. Ifølge en opptelling foretatt av nyhetsbyrået AFP har det i år blitt utført omtrent 100 angrep, og over 640 personer skal ha blitt drept siden 1. januar 2010. I 2009 ble 420 mennesker drept i 45 slike angrep.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt