NRK Meny
Normal

Minst 13 omkommet i flom i Haiti

Minst 13 personer har omkommet i kraftig uvær i Haiti. Flere av leirene som ble satt opp etter jordskjelvet i 2010 er oversvømt.

Det kraftige regnværet markerer starten på regnsesongen i området, og er det verste regnet som har ramma det fattige landet hittil i år.

Flere av de provisoriske brakkene og flyktningleirene som ble satt opp etter jordskjelvet i 2010 har blitt oversvømt og ødelagt av regnmengdene, melder nyhetsbyrået AFP.

Store deler av Haiti ligger forsatt i ruiner etter der voldsomme jordskjelvet som rammet som kostet over 200.000 menneskeliv i fjor. Haiti var allerede det fattigste landet i Amerika da naturkatastrofen rammet landet og gjorde hver sjuende innbygger hjemløs.

Etter flommen tirsdag må enda flere ut å lete etter et nytt sted å bo.

Minst 13 omkommet

Minst 13 personer har omkommet i flommen, ifølge offisielle tall.

Tirsdag ettermiddag kom det meldinger om at to personer omkom da vannet steg i en teltleir nær det ødelagte presidentpalasset, mens to barn ble begravd i ruinene da huset de bodde i kollapsa. Seks andre døde i Petionville-distriktet.

Tirsdag kveld ble dødstallene oppjustert til 13, men det har ikke kommet flere detaljer når det gjelder dødsfallene. Det opplyser AFP.

Ifølge hjelpeorganisasjonen Care fører uværet til at omfanget av koleraepidemien i Haiti øker.

Oversvømmelser og jordskred

Flere nordkaribiske øyer opplevde kraftig tordenvær og regn tirsdag formiddag, men det er ifølge det FN-baserte orkansenteret NHC liten sjanse for at uværet utvikler seg til en orkan.

Flere dager med kraftig regnvær har likevel ført til store skader i de berørte områdene. Flere elver har flommet over, og NHC advarer mot at regnet kan føre til oversvømmelser og jordskred i deler av Haiti, Den dominikanske republikk, Jamaica og Cuba.

I Den dominikanske republikk er flere enn 4000 personer evakuert de siste dagene.

Presidenten delte ut mat

Den nyvalgte presidenten i Haiti, Michel Martelly, var i dag¨på besøk i et av de mest berørte områdene.

– Jeg prøver å hjelpe folk og distribuere mat. Jeg håper folk finner ly for regnet, sier Martelly, som blant annet ga ut matrasjoner sammen med medlemmer av regjeringa.

Flomvannet ble rapportert til 1,2 meter i enkelte av leirene. Veiene var totalt oversvømt og flere biler ble tatt av vannmassene.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt