NRK Meny
Normal

Minst 10 omkom i brann i Bangladesh

Minst ti personer omkom da det brøt ut brann i en klesfabrikk i nærheten av Dhaka, hovedstaden i Bangladesh.

Minst ti personer omkom da det brøt ut brann i en klesfabrikk i nærheten av Dhaka, hovedstaden i Bangladesh.

De tre øverste etasjene sto i brann i klesfabrikken utenfor Dhaka.

Ifølge lokale medier er minst 50 skadd i brannen som brøt ut seint tirsdag kveld i Gazipur. En talsperson for brannvesenet sier at mange ble skadd da de prøvde å unnslippe brannen i bygningen, som består av flere etasjer.

En lokal journalist sier til AP at brannen brøt ut etter stengetid, men at det fortsatt var flere ansatte igjen i bygget .

TV-bilder fra bygningen viste at de tre øverste etasjene i av bygget sto i brann. Årsaken til brannen er ennå ikke kjent.

Mange ulykker

Arbeidsvilkårene til tekstilarbeiderne i Bangladesh kom for alvor i søkelyset tidligere i år da 1.120 omkom i en av de verste industriulykkene noensinne da en tekstilfabrikk raste sammen.

Flere ble pågrepet og siktet for å ha truet arbeidere til å gå på jobb da bygget kollapset, selv om veggene i bygningen hadde begynt å slå sprekker.

Bangladesh er den nest største produsenten av klær i verden, og mange av de store kleskjedene i Europa kjøper klær produsert på fabrikker i landet.

Regjeringen har tidligere varslet flere fabrikker kan komme til å bli stengt som følge av at sikkerheten i landets tekstilindustri skjerpes.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt