NRK Meny
Normal

Minst 10 døde i oversvømmelser ved den franske Rivieraen

Minst 10 personer har mistet livet i voldsomme oversvømmelser ved den franske Rivieraen, deriblant tre beboere på et eldrehjem.

SOCCER-FRANCE/ A man runs to protect himself from heavy rain as the French Ligue 1 soccer match between Nice and Nantes is stopped at Allianz Riviera stadium in Nice

En mann løper fra regnmassene på Allianz Arena i Nice.

Foto: ERIC GAILLARD / Reuters

Kraftig regn har ført til at elva Brague har gått over sine bredder og sendt dødelige bølger inn over kyststripen Cote d'Azur på den franske Rivieraen.

Ved et eldrehjem i Nice har tre beboere druknet. Fem andre har trolig omkommet da de prøvde å parkere bilene sine i ly for uværet, ifølge lokale myndigheter.

Nødetatene opplyser at ytterligere tre personer druknet i bilen sin da de ble stående fast i en tunnel. En kvinne i sekstiårene druknet i gaten i Cannes, ikke langt fra Nice.

Et annet offer for vannmassene ble funnet i byen Antibes, der flere store gater er oversvømt.

35.000 hjem uten strøm

Cannes ordfører, David Lisnard.

Cannes ordfører, David Lisnard, forteller at flere biler fløt ut på havet da det ekstreme regnværet rammet Cannes natt til søndag.

Foto: VALERY HACHE / Afp

På to timer kom det 170 millimeter nedbør i Cannes. Regnet har også ført til store materielle skader.

– Noen biler fløt ut på havet, sier Cannes ordfører, David Lisnard, ifølge nyhetsbyrået AFP, og beskriver en ekstremt høy vannstand.

Uværet har ført til at anslagsvis 35.000 husstander har mistet strømmen.

– Vi har reddet mange mennesker, og nå må vi være på vakt mot plyndring, sier Cannes-ordføreren, som også annonserer at en beredskapsplan nå har trådt i kraft for å mobilisere politiet, innsatspersonell og kommunale tjenester.

Landets president, François Hollande, har takket dem som har hjulpet til å redde liv for jobben de har gjort så langt, og kondolert til pårørende som har mistet sine kjære.

Biler parkert i en oversvømt gate i Nice i Frankrike

Biler i en oversvømt gate i Nice i Frankrike.

Foto: VALERY HACHE / Afp

Campingplasser under vann

Det franske togselskapet SNCF opplyser at flere tog med flere hundre passasjerer om bord har blitt stanset for å ivareta sikkerheten til passasjerene.

Opp mot 500 turister søkte ly over natten på flyplassen i Nice.

– Campingplasser ligger under vann, og to helikoptre sirkler rundt for å ivareta sikkerheten til folk. Noen av dem sitter fast på taket til campingbilene sine, sier en talsmann for brannvesenet.

Det var ventet at regnvær kunne føre til oversvømmelser lørdag, etter flere dager med kraftig nedbør, ifølge avisen The Riviera Times.

Ifølge det franske værmeldingsbyrået er de verste stormene over i Frankrike og på vei mot den italienske kysten.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt