NRK Meny
Normal

Frykter nye angrep

Både militær styrke og minnemarkeringer preget årsdagen for terrorangrepet mot Mumbai.

Terrorangrep i Mumbai
Foto: Gautam Singh / Scanpix/AP

Næringslivet i byen frykter nye angrep. Sikkerhet sto i høysetet i Mumbai torsdag. Politiet marsjerte gjennom gatene, viste fram nytt utstyr og pansrede kjøretøyer og gjennomførte spektakulære oppvisninger.

Men det var også utstillinger og konserter, og Mumbais innbyggere deltok i minneseremonier på stedene som ble rammet da ti væpnede menn gikk til angrep i millionbyen 26. november i fjor.

Angrepet var blant annet rettet mot to luksushoteller, en synagoge og en jernbanestasjon og var ikke over før etter 60 timer. Da var 166 personer drept.

LES OGSÅ: Minst 80 drepne i terroråtak

Børsen stengt

Næringslivet i Mumbai tapte rundt 4,5 milliarder kroner som følge av angrepet. Børsen var stengt i flere dager, og hoteller og flyselskaper fikk store problemer da en rekke land advarte innbyggerne sine mot å dra til den indiske storbyen.

Nå frykter investorer at Mumbai igjen skal bli mål for terrorangrep, og at et nytt angrep skal svekke den indiske økonomien alvorlig.

Sikkerhetstiltak

Bedrifter i Mumbai bruker store ressurser på sikkerhetstiltak. Om lag 80 selskaper har bedt om beskyttelse av halvmilitære styrker.

– Det er sånn virkeligheten er i verden. Så man sørger for å ha en forretningsplan for kontinuerlig drift på plass, man innførere så mye fysisk sikkerhet man kan, og man driver forretningen så godt man kan, sier Kevan Watts i indiske Bank og America-Merrill Lynch.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt