Hedret terrorofre

NAIROBI (NRK): Rundt 2000 mennesker i Nairobi hedret i kveld de 148 som brutalt ble drept ved universitet i Garissa. De fremmøtte tente lys og la ned blomster foran symbolske hvite kors.

minnemarkering for terrorofre i Nairobi, Kenya

Flere tusen tente lys og la ned blomster i Frihetsparken i Nairobi, Kenya.

Foto: Sverre Tom Radøy

Flere tusen mennesker samlet seg i kveld i Frihetsparken i Nairobi. Med lys og hvite roser hedret de ofrene som ble drept under terrorangrepet mot universitetet i Garissa. En etter en ble de 148 navnene lest opp. Folkemengden svarte med å stille gjenta navnet.

minnemarkering Nairobi

Navnene på alle de drepte ble lest opp under markeringen.

Foto: Sverre Tom Radøy

Vil vise solidaritet

Jeg er her for å vise solidaritet med mine brødre og søster, ofrene og de pårørende, sier Allan King som NRK møter i Frihetsparken.

– De er alle min familie som kenyanere. Mennesker er det det ypperste Gud har skap. Ingen skal kunne ta liv, uansett religiøs overbevisning.

minnemarkering nairobi

Allan King deltok på minnemarkeringen.

Vi må vise verden at vi bryr oss. Kristne og muslimer er brødre i Kenya. Slik vi ha det i fremtiden.

Avslutter landesorg

Markeringen skjer på slutten av den tre dager lange landesorgen i Kenya. Mange av de fremmøtte mener myndighetene ikke har gjort nok for å stoppe terroristene, og frykter Al-Shabaab vil slå til igjen.

– Det er ingenting i Kenya som sjokkerer meg.

minnemarkering nairobi

Linette mener myndighetene i Kenya ikke har gjort nok for å stoppe terroristene.

Det er så trist at våre kommende ledere fikk en slik død. Jeg er fortvilet over at regjeringen ikke gjør nok for å stanse terroristene, sier Linette til NRK.

Jakter fortsatt terrorister

Fem menn er pågrepet i forbindelse med massakren hvor 142
studenter, tre politimenn og tre soldater ble drept. Kenyanske sikkerhetsstyrker fortsetter jakten på flere terrorister som skal ha stått bak angrepet.

LES OGSÅ: Massakren i Garissa: Kenyaner utpekt som hovedmann

Terroraksjonen er den verste som har rammet Kenya siden bombeangrepet mot den amerikanske ambassaden i Nairobi i 1998. Da ble 213 mennesker drept da en lastebil full av eksplosiver kjørte inn i ambassaden.

SISTE NYTT

Siste nytt