Milliardpremien i Euromillions utbetalt

Nesten to uker etter trekningen har en britisk statsborger gjort krav på rekordgevinsten i lotteriet Euromillions. Premien på litt over én milliard kroner er utbetalt.

Euromillions

Vinneren av rekordpremien i Euromillions har fått pengene på konto.

Foto: JOEL SAGET / AFP

Camelot, de britiske lotterimyndighetene, nekter å si hvem som har vunnet jackpoten på 129.818.431 euro, men bekrefter at pengene er utbetalt, skriver nyhetsbyrået AFP.

– Gyldigheten av kravet er bekreftet, og pengene er utbetalt, sier en talsperson for Camelot.

Sikkerhetssjefen kontrollerte loddet, og vinneren kunne bevise når og hvor loddet ble kjøpt. Noen timer senere var over én milliard kroner overført til vinnerens bankkonto, skriver The Telegraph.

Anonym

Vinneren vurderer nå om han eller hun skal gå offentlig ut og fortelle om gevinsten. Hvis vinneren ønsker å være anonym, så vil Camelot ikke gi ut mer informasjon.

Over 1000 personer har henvendt seg til Camelot og gjort krav på den enorme premien. De fleste hevdet at de hadde «mistet» loddet.

En pensjonert kvinne fortalte av mannen hennes hadde kastet loddet i søpla, og at hun var sikker på at det var vinnerloddet. Hun hadde nemlig skrevet ned vinnertallene på en lapp.

Største utbetaling

Utbetalingen er den største i Euromillions historie. Den tidligere rekorden i den europeiske lottospillet ble satt da en heldig spanjol vant litt over 126 millioner euro i mai i fjor.

Vinneren blir den 589. rikeste personen på De britiske øyer, skriver Daily Mail. Og vil passere kjente personer som Robbie Williams, David Bowie og Rod Stewart.

Flere titalls millioner spillere i ni land deltok i lotteriet fredag. Den britiske vinneren var den eneste som klarte å prikke inn sju riktige tall: 9, 30, 35, 39, 46 samt lykketallene 6 og 8.

Oddsen for å vinne jackpoten én til 76 millioner. Til sammenligning er sjansen for å vinne sju rette den norske versjonen av lotto omtrent én til 5 millioner.

Euromillions ble lansert i 2004 og spilles i Østerrike, Belgia, Storbritannia, Frankrike, Island, Luxembourg, Portugal, Spania og Sveits.

SISTE NYTT

Siste nytt