Hopp til innhold

Milliardær dømt for popstjerne-drap

En egyptisk milliardær er dømt til 15 års fengsel for sin rolle i drapet på popstjernen Susanne Tamim.

Mustafa og Tamim

Hisham Talaat Moustafa har fått en mildere dom etter drapet på sangerinnen Suzanne Tamim.

Foto: AFP / AP

Milliardæren Hisham Talaat Moustafa ble tirsdag dømt til 15 års fengsel for drapet på den libanesiske sangerinnen Suzanne Tamim (31), melder CNN.

Dette er andre gang saken går gjennom rettssystemet i Egypt. Sist gang ble Moustafa dømt til døden.

Drapet ble begått i en leilighet i Dubai i juli 2008 og vakte stor oppsikt ettersom hovedpersonene var kjendiser og tidligere kjærester.

Moustafa, som var gift, var sammen med Tamim i tre år før forholdet strandet. Han skal ha bedt om å få ta Suzanne Tamim som sin andre kone, men ble nektet av familien sin.

Bestilte drapet

Tamim hadde stjernestatus i Libya etter at hun vant en talent- konkurranse i 1996. Moustafa eier en rekke luksushoteller og har nære bånd til den egyptiske presidenten og hans familie.

Mohsen al-Sukkari

Tidligere sikkerhetsvakt og politimann, Mohsen al-Sukkari, er dømt for å ha utført drapet.

Foto: CRIS BOURONCLE / AFP

Hisham Talaat Moustafa er dømt for å ha betalt en annen mann to millioner dollar for å utføre det bestialske drapet.

Mohsen al-Sukkari, en tidligere politimann og sikkerhetsvakt, er mannen som er dømt for å ha utført selve drapet. Han ble først dømt til døden, men tirsdag ble dommen gjort om til 28 års fengsel.

Al-Sukkari tok seg, ifølge dommen, inn i Tamims leilighet og skar over strupen på henne. Drapet ble fanget opp av overvåkingskameraer.

Dødsdom

Den første dommen vakte stor oppmerksomhet i Egypt, da ingen hadde ventet at en finansfyrste som Moustafa ville få dødsdom.

Forsvarerne mente imidlertid at aktors beviser kunne være fabrikkert av myndighetene i Dubai og ba om at disse ble gjort ugyldige. Denne uken kom saken opp på nytt.

SISTE NYTT

Siste nytt