Militante ledere arrestert i Pakistan

Den pakistanske hæren har i dag arrestert flere sentrale ledere for militante islamister.

Soldater fra den pakistanske hæren

Soldater fra den pakistanske hæren i Mingora, hovedstad i den urolige Swat-dalen.

Foto: AP

- Hæren har i dag arrestert seks nære medarbeidere av den militante presten Sufi Mohammad, inklusive hans nestkommanderende, sier talsmann for den pakistanske hæren, generalmajor Athar Abbas i en uttalelse.

Talibanlederens svigerfar

Sufi Mohammad er svigerfar til Maulana Fazullah, som er leder for Taliban-opprørerne i Swat-dalen hvor det nå pågår harde kamper mellom den pakistanske hæren og militante islamister.

Blant de arresterte er Maulana Mohammed Alim, som ansees for å være Sufi Mohammads nærmeste medarbeider og nestkommanderende. I tillegg er også den militante prestens talsmann, Ameer Izzat Khan, og prestens rådgiver, Syed Wahab, arrestert.

De seks mennene ble arrestert under en religiøs seremoni i regionen Aman Darra etter et tips fra den pakistanske etteretningstjenesten.

- De seks arresterte mennene hadde ikke gått i skjul eller gjemt seg da arrestasjonen fant sted, og det er usikkert hvorfor de ble anholdt i dag, og ikke før, sier BBCs korrespondent i Islamabad, Ilyas Khan.

Den militante presten Sufi Mohammad var ikke selv tilstede under seremonien, og det er ikke kjent hvor han befinner seg.

Urolig tid

Pakistan er inne i en urolig tid med økende konflikter mellom Taliban og hæren i Swat-dalen. Opptil 15.000 soldater deltar i offensiven i Swat-dalen, mens Taliban råder over 4.000 godt bevæpnede krigere, ifølge pakistanske myndigheter.

Les mer: Pakistanske styrker inntar viktig by

Les også: Pakistanske styrker rykker fram i Swat

Krigen har først til en voldsom flyktningstrøm som myndighetene har problemer med å håndtere.

Ifølge Redd Barna har nå over 1,2 millioner barn behov for hjelp nord i Pakistan på grunn av den pågående krigen. Ifølge FN har 2 millioner mennesker flyktet fra området siden august, hvorav 60 prosent er barn.

Det er etablert 25 flyktningleirer, men de aller fleste er innkvartert hos familier som har åpnet hjemmene sine for flyktningene.

SISTE NYTT

Siste nytt