Militærkupp i Lesotho

Militære enheter har omringet politiets hovedkvarter i Lesotho og forsøker angivelig å kuppe makten i det lille afrikanske kongedømmet. Statsministeren har nå rømt landet.

Lesothos statsminister Thomas Thabane

Uroen i Lesothos startet da statsminister Thomas Thabane oppløste parlamentet i landet i juni.

Foto: Susan Walsh / Ap

– Militære styrker har tatt kontrollen over politiets hovedkvarter og blokkert radiosignaler, opplyser en minister i det lille afrikanske monarkiet til nyhetsbyrået AFP.

En ikke navngitt diplomat i hovedstaden Maseru sier til Reuters at militært politi har omringet en regjeringsbygning.

– Militæret og landets spesialstyrker har tatt kontroll over politiets hovedkvarter, sier sportsminister Thesele Maseribane til nyhetsbyrået Reuters og beskriver tilstanden i landet som kupplignende.

Sørafrikanske radiostasjoner bekrefter at private radiokanaler var tatt av lufta i fjellnasjonen som er en enklave i Sør-Afrika.

Lesothos statsminister Tom Thabane bekrefter at militæret har gjennomført et kupp. Han har nå flyktet til Sør-Afrika.

– Jeg har blitt fjernet og det er ikke av folket, men av menn med våpen, sier Thabane til BBC.

Det har vært spent i det lille kongedømmet siden juni da statsministeren i landet, Thomas Thabane oppløste parlamentet for å hindre et mistillitsvotum mot koalisjonsregjeringen han leder.

Siden uavhengigheten i 1966 har landet vært gjenstand for flere militærkupp. I 1998 ble 58 soldater fra Lesotho og 8 sørafrikanske soldater skutt og drept da store deler av hovedstaden Maseru ble ødelagt som følge av politisk uro i landet.

SISTE NYTT

Siste nytt

Prins Philip bisettes i «mystisk» kiste

Når prins Philip bisettes lørdag ettermiddag, er alt kjent til minste detalj. Bortsett fra ett mysterium.