Mikaeel (3) forsvant fra barnesengen – stor leteaksjon pågår

Skotsk politi har satt inn store styrker i letingen etter Mikaeel Kular (3) som ikke lenger lå i sengen da foreldrene våknet torsdag morgen. – Vi er dypt bekymret, sier politiinspektør Liz McAinsh.

Mikaeel Kular savnet

SAVNET: I over et døgn har Mikaeel Kular vært savnet. Politiet i Skottland har satt inn store styrker i søket etter gutten. – Vi er positive, men ettersom tiden går blir vi mer og mer bekymret, sier politiinspektør Liz McAinsh.

Foto: Danny Lawson / Pa Photos

Som hvilken som helst annen kveld, la Mikaeel Kulars mor gutten sin i sengen klokken 21 onsdag kveld. Men da familien sto opp rundt 07.15 dagen etter, var barnesengen tom.

Politiet så svært alvorlig på forsvinningen, og allerede torsdag morgen ble det satt i gang en massiv leteaksjon etter gutten.

Treåringen og familien bor i utkanten av Edinburgh. Politiet vet ennå ikke om gutten har blitt bortført, eller gått ut på egenhånd. De jobber ut fra begge teorier, skriver Sky News.

– Dypt bekymret

Mikaeel Kular savnet

BEIGE JAKKE OG PYJAMAS: Mikaeel Kular hadde muligens på seg en beige jakke, blå joggebukser og en grå pyjamastopp da han forsvant. Han blir beskrevet som slank og av asiatisk utseende.

Foto: Danny Lawson / Pa Photos

På en pressekonferanse i Edinburgh fredag morgen, opplyste politiinspektør Liz McAinsh at «flere hundre» polititjenestemenn leter etter Mikaeel.

– Vi er dypt bekymret fordi vi har ingen positive spor etter Mikaeel, sier McAinsh til pressen.

Hun oppfordret frivillige til å delta i søket etter treåringen. Hun informerte også om at politiet har mottatt rundt 150 tips i saken.

– Jeg er fortsatt optimistisk, men ettersom tiden går bli vi mer og mer bekymret, fortsetter hun.

Ber naboer sjekke boder og hager

Politiinspektøren sier at guttens far har vært i kontakt med politiet og at treåringens familie har samarbeidet godt med politiet.

– Mikaeels mor får mye støtte både fra politiet, familien og venner, men det er klart hun er veldig fortvilet. Hun vil bare ha den lille gutten sin hjem. Hans fire søsken venter på ham.

Politiinspektøren sier at guttens far har vært i kontakt med politiet og at den øvrige familien har samarbeidet godt med politiet.

Politiet har også oppfordret naboer til å sjekke hager, boder og parker. Han var heller ikke å se verken andre steder i leiligheten eller i nærområdet utenfor huset.

– Ingen er pågrepet, ingen er mistenkt, og vi har ingen bevis for at det har skjedd noe kriminelt, sier hun.

Jakken og skoene manglet

Mikaeel pleier vanligvis å sove i samme rom som sin tvillingsøster, men sov alene onsdag kveld.

Hans jakke og sko manglet i huset, og politiet utelukker ikke at han kan ha forlatt huset på eget initiativ.

Mikael blir beskrevet som tynn, av asiatisk utseende, og muligens iført en beige jakke. Han kan være iført sorte hansker med flerfargede fingre, mørke marineblå jobbebukser, en grå pyjamastopp med en brodert turkis dinosaur på brystet og brune sko.

Han har et arr over neseryggen og et sår på venstre side av munnen.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt