Michelle og Barack Obama har signert bokavtale verdt halv milliard

Barack og Michelle Obama har skrevet under på rekordstor bokavtale om livet i Det hvite hus.

Michelle og Barack Obama

REKORDAVTALE: Michelle og Barack Obama har signert en bokavtale verdt 500 millioner kroner.

Den unike fellesavtalen dekker de mest ettertraktede memoarene fra en tidligere president og førstedame i manns minne. Barack Obama regnes som en av de stilistisk beste skribentene blant de siste presidentene, og kona Michelle har så langt delt lite av sin tid i Det hvite hus.

Det tidligere presidentparet har signert avtalen med forlaget Penguin Random House. Bokavtalen er ikke lagt frem i sin helhet, men de to får 60 millioner dollar, eller rett i overkant av en halv milliard norske kroner, skriver Financial Times (bak betalingsmur).

– Vi ser frem til å jobbe med president og fru Obama, så deres bøker kan få en verdensomspennende betydning, sier Markus Dohle, direktør i Penguin Random House.

Les også: Trump lover å bli bedre til å forklare

Rekordstor avtalesum

Bokavtalen er den høyeste for en president eller et presidentpars erindringer fra Det hvite hus noensinne, skriver avisen. Den er fremforhandlet av den kjente Washington-advokaten Robert Barnett, som også representerte George W. Bush og Bill Clinton.

Som en del av avtalen vil også forlaget donere en million bøker i Obama-familiens navn til den veldedige organisasjonen First Book. Organisasjonen leverer bøker til barn fra lav inntekts-familier.

Barack Obama har allerede skrevet to memoarer og en barnebok. Han har ved flere anledninger sagt om seg selv at han har «en forfatters følsomhet». Han har i tillegg sagt at han ikke vil skrive en konvensjonell bok om sin tid i Det hvite hus.

Michelle Obama ble USAs første svarte førstedame, og hun var særdeles populær hele veien gjennom Barack Obamas regjeringstid, skriver AFP.

Les også: CNN-måling: Trumps tale godt mottatt

SISTE NYTT

Siste nytt