NRK Meny
Normal

Michelle Obamas kvinneløft

USAs førstedame Michelle Obama holder en eksklusiv jentesamling i det hvite hus for å hjelpe unge kvinner til fremskutte posisjoner i samfunnet.

Michelle Obamas kvinneløft

Over 20 ungdomsskolejenter var invitert til East Room i det hvite hus for å høre Michelle Obama utfordre til kvinneløft.

Foto: Jon Gelius / NRK

Jon Gelius

USAs førstedame Michelle Obama vil ha frem flere amerikanske førstedamer.

I går inviterte presidentfruen utvalgte ungdomsskolejenter til det hvite hus for å motivere dem til å satse på en karriere i diplomatiet.

– Det spiller ingen rolle hvordan du ser ut eller hvor du kommer fra. Du har alle muligheter for reell innflytelse i verden, sa Michelle Obama til de om lag 20 jentene i fra ulike ungdomsskoler i Washington-regionen.

Obama og Merkel under statsbesøk
Foto: SAUL LOEB / Afp

Angela Merkel som forbilde

Mens ektemannen satt i politiske samtaler med Tysklands forbundskansler Angela Merkel, brukte førstedamen den celebre gjesten som eksempel til etterfølgelse for andre kvinner.

– Angela Merkels liv minner oss om den muligheten kvinner har til å lede regjeringer og styrke vår verden. Se hvor mektig, innflytelsesrik og dedikert hun er.

– Det viser at kvinner er fantastiske og spiller en avgjørende rolle i å styrke båndene verden rundt, sa Michelle Obama i sin velkomsttale.

– USA trenger flere kvinnelige rollemodeller

NRK fikk være tilstede inne i «East Room» i det hvite hus under førstedamens budskap til morgendagens kvinner.

– Vi har noen kvinnelige kraftstasjoner også her i USA. Se bare på utenriksminister Hillary Clinton og USAs FN-ambassadør Susan Rice. De jobber hardt for å knytte bånd til regjeringer verden over, fremhevet Michelle Obama.

Førstedamen mener USA trenger å løfte frem flere kvinnelige rollemodeller på den politiske og diplomatiske arenaen. Michelle Obama er oppriktig opptatt av å gi jenter de samme muligheter som gutter.

Michelle Obamas kvinneløft

Michelle Obama i ivrig samtale med noen av ungdomsskolejentene som deltok på den eksklusive samlingen.

Foto: Jon Gelius / NRK

Vil spre likestillingsbudskap i Afrika

Om kort tid reiser hun til Sør-Afrika og Botswana for å spre det samme budskapet.

– Vi må sammen vise unge kvinner veier til å nå målene. Sammen skal vi legge ut på en felles reise, sa Obama til de amerikanske skolejentene.

Michelle Obama har tidligere omtalt seg selv som sjefsmammaen i Det Hvite Hus.

I går tok hun regien og slapp inn morgendagens kvinner i presidentboligen samtidig som hun som omtales som verdens mektigste kvinne, Angela Merkel, oppholdt seg i samme bygning.

Symbolikken var ikke til å ta feil av.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt