NRK Meny
Normal

- Dette er verdens mektigste kvinne

Michelle Obama, kona til USAs president, er kåret til verdens mektigste kvinne av magasinet Forbes.

– Det hvite hus har sendt henne ut i valgkampen for å fronte arrangementer med innsamling av valgkampmidler selv i viktige delstater som California og Colorado. Det forteller mye karismaen hennes, skriver magasinet.

Alle medaljeplassene på lista er fylt med amerikanske kvinner med minoritetsbakgrunn.

Se hele listen her!

På andre plass er Irene Rosenfeld, toppsjef i selskapet Kraft Foods, mens talkshow-dronning Oprah Winfrey har sikret seg tredjeplassen.

Mens Rosenfeld kommer fra en jødisk familie, er både Obama og Winfrey afroamerikanere.

– Påvirker oss på alle måter

Tysklands statsminister Angela Merkel er verdens fjerde mektigste kvinne, ifølge Forbes. Femteplassen innehas av USAs utenriksminister Hillary Clinton.

Årets liste er variert med både popstjerner, politikere, næringslivstopper. Alle disse har makt over oss, på forskjellige måter og områder, hevder Forbes.

– Vi setter vår lit til disse kvinnene på forskjellige måter. De administrer pengene våre, skaper arbeidsplasser og betaler ut lønnen vår. Men de har også innvirkning på hva vi spiser, hva vi laster ned på nettet, hva vi snakker om rundt middagsbordet, og hvilke saker vi støtter. De påvirker hvordan vi tenker og handler.

Gaga og Obama på samme liste

Sammen med Michelle Obama på listen, er Lady Gaga, Ellen DeGeneres og Beyonce Knowles.

Forbes hevder de har endret på måten de setter sammen denne listen.

– Vi delte våre mektige kvinner inn i fire grupper, politikk, næringsliv, media og livsstil (underholdning, sport og mote). Så rangerte vi kvinnene i hver gruppe, og deretter gruppe mot gruppe.

– Dette er ikke lett, men det er slik virkeligheten er i dag - en blanding av håndfast makt, og påvirkningskraft på et publikum. Slik havner Lady Gaga og Michelle Obama på samme lsite, skriver de videre.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt