Obama møtte kongeparet på «sydentur»

På sin europavift har Michelle Obama og yngstedatteren Sasha (9) i dag møtt det spanske kongeparet på Mallorca.

Video Michelle Obama på Mallorca

Video: Her hilser Michelle Obama og yngstedatteren Sasha (9) på den spanske kongefamilien.

Denne uka har den amerikanske førstedamen og datteren tilbrakt på «jentetur» i Spania sammen med gode venner. De har blant annet bodd på et femstjerners hotell utenfor Marbella, i tillegg til å besøke de historiske byene Ronda og Granada.

Les mer: Fru Obama i Spania på ferie

Den private ferieturen ble i dag avsluttet med et møte med Spanias kongepar, kong Juan Carlos og dronning Sofia, i deres sommerresidens på Mallorca - etter invitasjon fra det spanske kongehuset. Også prinsesse Letizia var tilstede under møtet, mens prins Felipe var bortreist.

- Vår tids Marie Antoinette

Michelle Obama har fått kritikk for å bevilge seg en såpass luksuriøs «jentetur» samtidig som amerikaneren i gata sliter med økonomien. Denne uken ble det kjent at over 130.000 personer har mistet jobben i USA den siste måneden.

Ikke minst mener mange at et slikt jetset-liv tar seg dårlig ut, sett i lys av at Barack Obama har manet til moderasjon og nøysomhet. Michelle Obama blir av en spaltist omtalt som vår tids Marie Antoinette.

Presidentfruen skal ha reservert 40 rom til seg selv og flere av sine nærmeste venner på Hotel Villa Padierna for sikre seg nok plass til en viss anonymitet og privatliv. Prisen for rommene på det eksklusive hotellet er opp mot 2.500 dollar per natt.

Riktignok betaler Obama og vennene selv for rom, reise og tur, men bruk av offisielle kjøretøy, 70 Secret Service-agenter og turen med presidentflyet koster amerikanske myndigheter et millionbeløp.

Droppet kjendisgalla

Det var store forventninger til om den amerikanske førstedamen ville besøke den veldedige, årlige kjendismiddagen i Marbella, hvor Hollywood-stjernene Antonio Banderas og Eva Longoria er verter.

Men Michelle og Sasha Obama har i stedet valgt en rolig middag med venner på sin siste kveld i Spania - til tross for en personlig invitasjon fra Frustrerte Fruer-stjernen og Obama-entusiasten Longoria, skriver The Telegraph.

SISTE NYTT

Siste nytt