Michelle Obama forsvarer Thunberg etter Trump-tweet

President Donald Trump mente det var latterlig at den svenske klimaaktivisten Greta Thunberg (16) ble kåret til årets person i Time Magazine. Nå reagerer flere kjente amerikanere.

Michelle Obama oppmuntrer Greta Thunberg

OPPMUNTRER: Michelle Obama oppmuntrer Greta Thunberg til å overse de som tviler.

Foto: REUTERS/Yen Duong / Massimo Pinca / NTB Scanpix

President Donald Trump har ertet på seg mange reaksjoner etter at han tvitret om at Greta Thunberg var blitt kåret til årets person i det prestisjefylte nyhetsmagasinet «Time Magazine»

– Den svette gamle mannen er sint på et magasin som ikke har satt ham på forsiden, sa programleder Jimmy Kimmel, fra TV-programmet «Jimmy Kimmel Live», skriver Expressen.

President Donald Trump ble kårets til årets person i 2016 i Time Magazine.

2016: President Donald Trump ble kåret til årets person i 2016 i Time Magazine.

Foto: Nadav Kander / AP

Trump, som hadde en av sine mest aktive dager på Twitter da denne nyheten ble kjent, kommenterte en gratulasjon til Greta, og kalte det latterlig.

– Så latterlig. Greta må jobbe med sitt temperament, og komme seg på kino for å se en gammeldags film med en venn. Slapp av Greta, slapp av

Greta Thunberg responderte på Trumps melding med å endre biobeskrivelsen sin på Twitter:

– En tenåring jobber med sitt problem for å håndtere temperamentet sitt. Som for øyeblikket slapper av og ser en god gammeldags film med en venn.

– heier på deg

Uten å nevne USAs president Donald Trump, publiserte USAs tidligere førstedame, Michelle Obama en Twitter-melding til Greta Thunberg, fredag:

– Ikke la noen dempe gløden din. I likhet med andre jenter jeg har møtt i Vietnam og i hele verden, har du så mye å tilby oss. Overse de som tviler, og vit at millioner av mennesker heier på deg, skrev hun.

Laster Twitter-innhold

Reaksjoner

Michelle Obama er ikke den eneste som forsvarer Thunberg. Flere amerikanske profilerte personer mener at presidenten ikke har bedre å finne på enn å mobbe en tenåring.

– Presidenten mobber en tenåringsjente, sier programleder for «Daily Show», Trevor Noah.

Skuespiller Alyssa Milano, som har engasjert seg i metoo-bevegelsen og abortoven, har også tvitret om utspillet til president Trump.

– Hva slags president er det som ber et barn roe seg, når hun prøver å redde planeten?, skriver hun på Twitter.

Demokrat og presidentkandidat Joe Biden, mener Trump kan lære noe av Thunberg.

– Hva slags president mobber en tenåring? Donald Trump, du kunne lært en del ting av Greta, om hva det vil si å være en leder, skriver han.

Laster Twitter-innhold

Støtter Donald Trump

Donald Trump har ikke bare fått kritikk for sin ytring om Thunberg, over 200 000 følgere har likt hans Twittermelding om Greta Thunberg.

President Trump gjorde narr av Greta Thunberg på Twitter etter hennes følelsesladde tale under klimakonferansen i New York.

President Trump gjorde narr av Greta Thunberg på Twitter etter hennes følelsesladde tale under klimakonferansen i New York.

Også i september fikk Thunberg oppmerksomhet fra den amerikanske presidenten, etter at hun fikk publisitet i forbindelse med klimatoppmøtet i New York. Der hun skjelte ut verdens ledere fra scenen i FNs hovedkvarter.

Da skrev Trump, som mange oppfattet som en sarkastisk kommentar, på Twitter:

«Hun virker som en veldig lykkelig, ung jente som ser frem til en lys og vidunderlig fremtid. Så fint å se!» skrev Trump.

På samme turen fikk Thunberg møte den tidligere presidenten, Barack Obama, som mente hun allerede er en av planetens største forsvarere.

Greta Thunberg og Barack Obama

MØTE: Greta Thunberg møtte USAs tidligere president, Barack Obama 16. september på kontoret hans i Washington, D.C.

Foto: AFP

SISTE NYTT

Siste nytt