Hopp til innhold

Michael Moore og Erna Solberg snakket om fattigdom i New York

(NEW YORK, NRK) Michael Moore sang, og Erna Solberg snakket om mensen på FN-toppmøtet i går kveld. Begge deltok i et arrangement for bekjempelse av global fattigdom.

Erna Solberg snakket om mensen på FN-toppmøtet.

I NEW YORK: Erna Solberg på vei for å holde appell om mensen i går kveld sammen med FN-ambassadør Tore Hattrem.

– Det er fortsatt sånn i mange land i verden at det å få menstruasjon er en grunn til at unge jenter slutter på skolen. De mangler toaletter og vaskemuligheter eller oppleves som skitne, forklarer Erna Solberg.

Hun er på plass i New York der hun skal møte FNs generalsekretær samt president og statsministerkolleger i dag og i morgen.

Men hun åpnet besøket med å snakke om helsetabuer for jenter på arrangementet Global Citizen Live.

På samme arrangement hadde dokumentarfilmskaperen Michael Moore med seg orkester, og han viste seg fra en ny og mer musikalsk side.

US-GLOBAL-CITIZEN-LIVE!

FRA BOWLING TIL SANG: Michael Moore sang og talte til publikum. Flere andre kjendiser var også til stede under arrangementet.

Foto: Theo Wargo / AFP

–Vi må gjøre det lettere for jenter å ha mensen, med verdighet, sier Erna Solberg fra scenen i Greenwich Village.

Også Annie Lennox og Michael Jacksons datter Paris kastet glans over arrangementet.

Vil være forbilde

– Når jeg reiser rundt i verden og snakker om bærekraftsmålene, opplever jeg ofte at det kommer jenter bort og spør om hvordan det er å være kvinnelig statsminister. De har gjerne hørt mye bra om likestillingen i Norge, sier Erna Solberg som gjerne vil bruke sin andre periode som regjeringssjef til å inspirere jenter.

US-GLOBAL-CITIZEN-LIVE!

I RAMPELYSET: Erna Solberg her sammen med medgrunnlegger av Global Citizen, Hugh Evans.

Foto: Theo Wargo / AFP

Håpefull på Trumps vegne

I dag holder president Trump USAs innlegg på generalforsamlingen. Det er ventet at Nord-Korea og Iran vil bli viet stor oppmerksomhet ifølge det vanligvis godt informerte politiske nettavisen Axios.

–Jeg er glad for at det virker som amerikanerne og Trumps administrasjon nå ser at å samarbeide med den nye generalsekretæren kan gi noen løsninger for et mer effektivt FN. sier Solberg som tror Trump kan ha sett FNs verdi tydeligere på grunn av spenningen mot Nord Korea.

Solberg vil også bruke New York-besøket til å sørge for at klimaarbeidet og implementeringen av Parisavtalen fortsetter med uforminsket styrke.

SISTE NYTT

Siste nytt