MI6: - Vi drepte ikke Diana

En tidligere britisk etterretningssjef avviser at hans agenter drepte prinsesse Diana og hennes kjæreste Dodi al-Fayed.

Sir Richard Dearlove

Sir Richard Dearlove var leder for etterretningsorganisasjonen MI6s spesialoperasjoner da Diana døde.

Foto: SHAUN CURRY / AFP

Sir Richard Dearlove, som var leder for etterretningsorganisasjonen MI6s spesialoperasjoner da Diana døde, ble onsdag nødt til å svare på svært så direkte spørsmål i forbindelse med granskingen av prinsessens død.

- Ingen attentater under min karriere

Han sa at MI6s agenter ikke fikk godkjennelse til å gjennomføre noen drap i perioden da han var direktør for spesialoperasjoner fra 1994 til 1999. Dearlove hevdet også at han ikke kjenner til at det ble gjennomført attentater noen gang i løpet av hans karriere i organisasjonen, fra 1966 til 2004.

På spørsmål fra advokat Ian Burnett svarte Dearlove at det ikke ble gitt godkjennelse til noen som helst etterretningsaktivitet knyttet til Diana. Videre sa han at han regner det som umulig at noen av tjenestens agenter drev slik aktivitet på egen hånd.

- Absurd

Dodi al-Fayeds far Mohamed beskylder MI6 og dronning Elizabeths mann prins Philip for å ha drept paret, som døde i en kollisjon mens de ble forfulgt av paparazzijournalister i Paris i 1997. Mohamed al-Fayed har også hevdet at den britiske utenlandsetterretningen og prins Philip i praksis styrer Storbritannia.

– Jeg er fristet til å si at jeg er smigret. Men igjen: Dette er en absurd påstand, framholdt Sir Richard Dearlove onsdag

Se i nett-tv: Avviser drap på Diana

Se i nett-tv: Prinsesse Diana

Les også: Død og dramatikk

Les også: - Egentlig er hun ikke død...

Les også: Ikonet Diana

SISTE NYTT

Siste nytt