NRK Meny
Normal

26 døde i brann på gassverk

En voldsom brann på et gassverk i den meksikanske grensebyen Reynosa har tatt minst 26 menneskeliv. 40 personer er kjørt til sykehus.

Brann Mexico

Brannmenn klatrer opp stiger i slukningsarbeidet.

Foto: El Manana de Reynosa / Ap

Minst 26 mennesker omkom i en voldsom brann på et gassverk i nærheten av Mexicos grense til USA tirsdag, opplyser det statlige energiselskapet Pemex.

En voldsom brann på et gassverk i den meksikanske grensebyen Reynosa har tatt minst 26 menneskeliv. 40 personer er kjørt til sykehus.

Se video: Minst 26 døde i brann på gassverk

Brannen brøt ut tirsdag formiddag på et anlegg i nærheten av grensebyen Reynosa i delstaten Taumalipas, rett overfor McAllen i Texas.

– Det er med sorg vi meddeler at antall døde i ulykken i morges er steget til 26, heter det i en uttalelse fra Pemex som eier gassverket.

Ifølge Røde Kors ble rundt 40 mennesker kjørt til sykehus, halvparten av dem med alvorlige brannskader.

Pemex har hatt flere ulykker

Guillermo Lopez, som jobbet sammen med borelaget, sier brannen kan ha startet da en tanker fylte bensin.

– Da kan en gnist ha forårsaket to eksplosjoner, sier Lopez til nyhetsbyrået AFP.
Eksperter skal nå undersøke årsaken.

Brannen ble slukket to timer etter at den startet. Ulykken er den verste på to år for Pemex, men selskapet har hatt mange alvorlige ulykker i sin historie.

I desember 2010 omkom 29 mennesker da en oljeledning eksploderte etter at tyver lagde hull i den for å stjele olje, og i 2007 mistet 21 produksjonsarbeidere livet under en gasslekkasje på en plattform i Mexicogolfen.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt