NRK Meny
Normal

Merkel: – Vårt personlig forhold er ikke ødelagt

Måneder med skittkasting og harde forhandlinger har ikke satt dype spor i det personlige forholdet mellom Angela Merkel og Alexis Tsipras.

EU-SUMMIT/ Greek Prime Minister Alexis Tsipras Italian Prime Minister Matteo Renzi and German Chancellor Angela Merkel attend a European Union leaders summit in Brussels

Tysklands statsminister Angela Merkel og Hellas`statsminister Alexis Tsipras har et godt forhold, tross alle problemene. Italias statsminister Matteo Renzi i midten.

Foto: YVES HERMAN / Reuters

– Mitt personlige forhold til den greske statsminister Alexis Tsipras har ikke blitt ødelagt. En suveren stat har rett til å ta sine egne beslutninger, sier Tysklands statsminister Angela Merkel til Ap.

Grekernes gjeldskrise og problemer har avstedkommet harde karakteristikker fra begge land. Under store demonstrasjoner i Aten har demonstranter sammenlignet dagens tyske holdning til Hellas med den under andre verdenskrig. Men måneder med hardt politisk ordskifte og forhandlinger om gresk gjeld har ikke ødelagt forholdet de to statsministrene imellom.

– Vi har samtidig lik rett som andre land til å ha vårt ståsted, legger Merkel til.

Mislykket forsøk på nye forhandlinger

Alexis Tsipras` forsøk på å få i gang nye forhandlinger med kreditorene strandet onsdag kveld.

Angela Merkel har nemliug fått medhold av eurosonens finansministre som har blitt enige om å avvente resultatet av den greske folkeavstemningen søndag før de holder nye samtaler om situasjonen i Hellas.

Den greske statsministeren på sin side gikk ut på TV onsdag og oppfordret folket til å stemme nei til betingelsene fra landets kreditorer.

Ingen flere samtaler

– Det blir ingen ytterligere samtaler de kommende dagene, ikke på dette nivået, og heller ikke mellom greske myndigheter og kreditorene, sier Nederlands finansminister Jeroen Dijsselbloem, som nå leder europgruppen.

Kanskje var det den slovakiske finansministeren Peter Kazimir som traff spikeren på hodet.

– La oss ikke sette havresekken foran hesten, skrev han på Twitter etter møte mellom eurolandene onsdag.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt