NRK Meny
Normal

Merkel vil stramme inn flyktningstrømmen

I sin tale til landsmøtet til det kristendemokratiske partiet CDU lovet forbundskansler Angela Merkel at Tyskland ikke kommer til å ta imot like mange flyktninger og asylsøkere i tiden fremover.

Angela Merkel

Forbundskansler Angela Merkel talte i dag til CDU sitt landsmøte.

Foto: KAI PFAFFENBACH / Reuters

– Utfordringen er enorm, og vi må redusere antallet som kommer til Tyskland betydelig fordi det er til det beste for alle, sa Merkel, som understreket at hun var stolt over hvordan tyskere hadde tatt imot alle de som har kommet.

Presset Merkel

Tyskland er det landet i Europa som har tatt imot desidert flest flyktninger og migranter denne høsten. Opp mot 1 million mennesker har kommet til landet, noe som har ført til store utfordringer, men Merkel mente de ikke hadde hatt noe valg.

– Da flyktningene hopet seg opp i Ungarn i begynnelsen av september, så måte vi hjelpe. Det var en humanistisk imperativ.

Flyktningstrømmen har satt den før så populære Merkel under økt press, spesielt i hennes egen parti, og ført til en opprivende politiske strid i det kristeligdemokratiske partiet.

Merkel kritiserte også de rike landene i verden for ikke å gjøre nok for å hindre den flyktningkrisen vi nå ser i Europa og andre steder.

– Den manglende finansieringen av FNs flyktningarbeid og matvareprogram er utilgivelig og uakseptabel, sa Merkel fra talerstolen.

Vil fortsatt ta imot

Merkel var i forkant av møtet i Karlsruhe ventet å forsvare sin modell med konkrete tiltak for å få ned antall asylsøkere til landet, samtidig som hun vil at døren skal holdes åpen for dem som flykter fra krig og terror.

– Selvfølgelig kommer vi til å få en intens debatt om dette, sa Merkel til tysk presse søndag.

Statsministeren og ledelsen i partiet vil stemme over en politisk uttalelse om flyktninger etter hun har holdt sin tale til de rundt 1.000 delegatene.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt