Her legges terroristen Merah i jorden

Terroristen Mohamed Merah er lagt i jorda i Toulouse. Det til tross for protester fra borgermesteren og befolkningen i byen.

merah gravlegges i toulouse

Her legges Mohamed Merah i jorden. Han ble drept etter at han tok livet av 7 mennesker i Toulouse.

Foto: ERIC CABANIS / Afp

Mohamed Merah

Mohamed Merah drepte syv mennesker ved en jødisk skole i Toulouse.

Foto: HANDOUT / Reuters
Her skal Mohamed Merah begraves

Merah ble gravlagt ved Cornebarrieu kirkegård i hjembyen Toulouse.

Foto: ERIC CABANIS / Afp

Merah ble gravlagt ved Cornebarrieu kirkegård i hjembyen Toulousetorsdag kveld, skriver AFP.

Opprinnelig var det meningen at begravelsen skulle finne sted i Algerie. Men torsdag ble det klart at myndighetene i landet nekter å ta imot levningene av Merah og at seremonien var avlyst av sikkerhetshensyn.

Borgermester Pierre Cohen utsatte torsdag begravelsen som var planlagt i Toulouse og erklærte at det var upassende å la Merah få sitt siste hvilested her.

Dermed ble Frankrikes president Nicolas Sarkozy nødt til å gripe inn i krangelen.

– Merah var fransk. La ham bli gravlagt her uten noe mer diskusjon, sa Sarkozy torsdag.

Al Qaida

Mohamed Merah, som hadde drept tre jødiske barn, en rabbi og tre soldater, ble selv skutt og drept av politiet i Toulouse 22. mars.

Den 23 år gamle drapsmannen kalte seg islamist og skal ha vært inspirert av terrornettverket al-Qaida.

Mohamed Benalal Merahs advokat Zahia Mokhtari opplyser at faren har bedt om at det reises søksmål mot den franske sikkerhetstjenesten RAID. Han hevder at RAID-folk begikk grove feil under beleiringen av leiligheten i Toulouse.

– Herr Merah kom i går til vårt kontor i Alger for formelt å be om hjelp til å saksøke sikkerhetstjenesten. Han mener at hans sønn ble offer for et drap, og vi vil begynne arbeidet med søksmålet når begravelsen har funnet sted, sa Mokhtari til AFP.

Sinne

Frankrikes utenriksminister Alain Juppé reagerer med sinne på farens trussel om søksmål.

– Hvis jeg var far til et slikt monster, ville jeg skamme meg så sterkt at jeg holdt kjeft, sier Juppé til fransk kringkasting.

Men Mohamed Benalal Merah står på sitt, og sier han ikke vil la seg true til taushet. Han tilføyer at han ikke støtter drap på uskyldige mennesker, og at han tror sønnen var «forblindet» da han begikk sine ugjerninger.

Franske myndigheter forsøker å få klarhet i om Mohamed Merah handlet alene, eller om han samarbeidet med andre i planleggingen av drapene. Hans bror Abdelkader ble pågrepet etter skytingen i Toulouse-regionen.

SISTE NYTT

Siste nytt