NRK Meny
Normal

Mente 14-åring prøvde å lage bombe

Niendeklassingen Ahmed Mohamed ville imponere lærerne sine med en hjemmelaget klokke, men holdt på bli siktet for å lage en falsk bombe. Nå har Obama invitert ham til Det hvite hus.

Det er ikke så lenge siden teknologientusiasten Ahmed Mohamed startet på skolen Irving MacArthur i Texas. Han synes han ikke hadde fått vist lærerne på den nye skolen hva han kunne, og det er derfor han bestemte seg for å bygge noe som han kunne vise frem.

Tidligere har 14-åringen laget flere radioer og reparert en gokart. Klokka brukte han 20 minutter på å lage ved sengekanten kvelden før han tok den med på skolen, skriver The Dallas Morning Show.

I videoen overfor forklarer Mohamed selv hva slags klokke han laget.

Viste den til flere lærere

Mohamed viste klokka først til en lærer som sa den var fin, men at han burde gjemme den for de andre lærerne. Likevel viste han den også til engelsklæreren sin i neste skoletime, og hun mente klokka var mistenkelig lik en bombe.

– Jeg sa til henne at jeg ikke synes den ligner på en bombe i det hele tatt, men hun tok den ifra meg, sier han til nettavisen.

Laster Twitter-innhold

Vurderte å sikte 14-åringen

Skolen ringte politiet og varslet dem om at gutten hadde kretskort i pennalet sitt og at han hadde med seg noe som lignet på en bombe.

14-åringen ble satt i håndjern på skolen og fraktet til et ungdomsfengsel. Politiet vurderte å sikte han for å ha laget en falsk bombe. Og det til tross for at han hele tiden har sagt at det er en klokke.

Senere på dagen opplyste politiet at 14-åringen ikke hadde hatt onde hensikter, og at hele saken sprang ut fra «naive omstendigheter», melder Dallas News.

På Twitter inviterte selveste president Barack Obama gutten til Det hvite hus.

– Kul klokke, Ahmed. Vil du ta den med til Det hvite hus? Vi burde inspirere flere barn, som deg, til å like vitenskap. Det er det som gjør USA så fantastisk.

Faren tror det er islamofobi

Mohamet ble også suspendert fra skolen inntil videre og både faren hans og Rådet for amerikanske og islamske relasjoner, mener årsaken er islamofobi.

– Han ønsker bare å oppfinne ting som kan komme til nytte for flere mennesker, sier faren Mohamed Elhassan Mohamed.

Han tror sønnen ble behandlet annerledes på grunn av 11. september og på grunn av navnet hans.

Nå lover 14-åringen at han aldri skal ta med en oppfinnelse på skolen igjen

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt