Mener verden hadde vært bedre med diktatorer

Donald Trump mener verden hadde vært et bedre sted om vi fremdeles hadde hatt diktatorer som Saddam Hussein og Muammar Gaddafi ved roret.

USA-ELECTION/TRUMP Republican presidential candidate Donald Trump speaks during a campaign rally at Burlington Memorial Auditorium in Burlington, Iowa

– Folk får hodene kappet av. De drukner. Akkurat nå er det verre enn under Saddam Hussein eller Muammar Gaddafi, sier Donald Trump.

Foto: SCOTT MORGAN / Reuters

I et programgram på nyhetskanalen CNN sa mannen som leder på meningsmålingene for å bli republikanernes presidentkandidat, at han står for dette – 100 prosent.

Muammar Gaddafi i 2009

Muammar Gaddafi

Foto: ZOHRA BENSEMRA / Reuters

Begge de nevnte diktatorene er døde. Saddam Hussein styrte Irak fram til 2003 og ble henrettet i 2006. Muammar Gaddafi ble styrtet etter et NATO-støttet opprør.

– Har det verre nå

– Se hva som har skjedd. Libya er en katastrofe. Irak er en katastrofe. Syria er en katastrofe. Hele Midtøsten er en katastrofe. Hele greia eksploderte rundt Hillary Clinton og Obama, sa Trump.

Trump har tidligere sagt at den syriske diktatoren Bashar al-Assad kan være bedre enn alternativene. Og selv om begge diktatorene Trump nevner i dag, begikk overgrep mot sitt eget folk, mener Trump alt er blitt verre nå.

– Folk får hodene kappet av. De drukner. Akkurat nå er det verre enn under Saddam Hussein eller Gaddafi.

– Treningsleir for terrorister

Presidentkandidaten mener Irak fungerer som et slags universitet «et Harvard for terror», og at hele landet har blitt en treningsleir for terrorister.

Saddam Hussein

Saddam Hussein

Foto: Erik de Castro / Reuters

– Jeg sier ikke at Saddam var en hyggelig fyr. Han var en forferdelig fyr, men bedre enn det de har nå, sa Trump.

Trump sier hans utenrikspolitikk vil handle om å forsterke det amerikanske militæret.

– Vi lever i en utrolig farlig og forferdelig verden og Trump-doktrinen er «styrke». Vi må være sterke. Ingen får bølle med oss. Og militæret vil gjøre oss sterkere.

Og han la til:

– Jeg går godt overens med alle. Jeg vil være en god samlende leder for landet vårt.

SISTE NYTT

Siste nytt