Menendez-brødrene gjenforent 29 år etter drapet på foreldrene

Brødrene Lyle og Erik Menendez har møtt hverandre igjen etter å ha sitte fengslet hver for seg i over tjue år for å ha drept foreldrene sine.

Erik og Lyle Menendez

Erik (tv) og Lyle Menendez er blitt 47 og 50 år gamle.

Foto: AP

De brutale drapene rystet hele USA og de påfølgende rettssakene ble sendt på tv.

De velstående foreldrene Jose and Kitty Menendez ble funnet skutt i hjemmet i Beverly Hills i 1989. Faren var truffet av ti skudd, mens moren var skutt seks ganger.

Så hverandre sist i 1996

Brødrene var 18 og 21 år gamle da foreldrene ble drept. De ba om å få sone sammen, men påtalemyndigheten nektet. De fryktet blant annet de to brødrene ville planlegge en flukt sammen, skriver The Guardian.

Lyle og Erik Menendez

Lyle og Erik Menendez i rettssalen i 1990.

Foto: Nick Ut / AP

De to hadde først forklart at hadde funnet foreldrene drept da de kom hjem. Senere hevdet de at de var redde for at foreldrene ville drepe dem for å hindre at Erik skulle avsløre at faren hadde misbrukt ham.

Aktoratet mente guttene hadde drept moren og faren for å få tak i formuen deres. De viste blant annet til at brødrene hadde hatt et voldsomt pengeforbruk etter foreldrenes død.

Erik og Lyle så hverandre sist i 1996 da de ble dømt til livstid i fengsel.

Brast i gråt

Ifølge journalisten Robert Rand brast de to, som nå er 47 og 50 år gamle, i gråt da de så hverandre igjen. Rand har dekket denne saken siden 1989 og forteller til ABC at brødrene ikke har fått lov til å snakke sammen på telefon i løpet av alle disse årene.

Han forteller at de har skrevet brev til hverandre og at de blant annet har spilt sjakk via brevene.

Den fjerde april ble Erik overført til den samme fengselsfløyen som broren. Nå kan de spise måltider sammen og trene sammen. Rand sier de to er glade over å få være sammen.

Det er laget flere filmer og TV-serier om de voldsomme drapene.

SISTE NYTT

Siste nytt