NRK Meny
Normal

Meldte fra om 248 voldtekter i juni

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

248 kvinner i Den demokratiske republikken Kongo meldte i juni fra om at de var blitt voldtatt.

Ifølge medisinske kilder i landet skal kvinnene ha blitt voldtatt av blant andre soldater i Sud-Kivu-provinsen, skriver nyhetsbyrået AFP.

Massevoldtektene skjedde mellom 11. og 13. juni i landsbyen Nyakiele i Sør-Kivu-provinsen, skriver The Washington Post.

En doktor ved sykehuset Nakiele, fortalte nyhetsbyrået at 121 lokale kvinner rapporterte inn voldtekter natt til tolvte juni. Dette ble bekreftet av FN sist fredag.

En mannlig sykepleier i Abala, fortalte at ytterligere 55 kvinner meddelte at de ble voldtatt natt til ellevte juni, mens 72 andre tilfeller skal ha opplevd seksuelle overgrep den samme natta i landsbyen Kanguli.

Ifølge hjelpearbeiderne som oppdaget overgrepene, skal de ha foregått i tre dager, etter at de kongolesiske styrkene tok seg inn i landsbyen. Gjerningsmennene mistenkes å være en gruppe på om lag 100 menn som har hoppet av fra den kongolesiske hæren.

– Et FN-team som besøkte landsbyen har bekreftet at det har foregått massevoldtekter, plyndring og groteske og nedverdigende angrep, sier FN-talsmann, Rupert Colville fredag.

FN skal sende etterforskere til landsbyen denne uka for å samle informasjon i saken, som først ble rapportert forrige uke av hjelpearbeidorganisasjonen Medicins Sans Frontieres, MSF.


Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt