Melania Trump vil bekjempe nettmobbing

Den amerikanske førstedamen Melania Trump er bekymret for barna. Hun vil bruke resten av presidentperioden til å jobbe mot nettmobbing.

Melania Trump vil bekjempe nettmobbing.

Den amerikanske førstedamen, Melania Trump, på pressekonferansen i rosehagen utenfor Det hvite hus mandag.

Med kampanjen #bebest lanserte Melania Trump mandag at hun vil jobbe for barnas framtid.

– Som vi vet kan sosiale medier påvirke våre barn både positivt og negativt. Men for ofte blir det brukt på en negativ måte, sier hun og legger vekt på at det er de voksne sitt ansvar å gå foran som et godt eksempel og veie sine ord og snakke med respekt og omtanke.

Målet med kampanjen er å oppmuntre foreldre og andre voksne til å lære barna hvordan de kan være gode borgere, inkludert å være snille og ikke mobbe på sosiale medier.

– La oss lære våre barn forskjellen på riktig og galt og la oss oppmuntre dem, fortsetter hun og understreker at sosiale medier er en av tre pilarer hun vil ha fokus på fremover.

Laster Twitter-innhold

– Som mor og førstedame er jeg bekymret

President Donald Trump har selv gjort seg bemerket, og fått kritikk for, sin aktivitet på nett. Han har ved flere anledninger gått til kraftige personangrep på Twitter.

I rosehagen utenfor Det hvite hus kunngjorde Melania Trump, med sin mann støttende til stede på første rad, at hun fremover har et mål: lykkelige barn.

– Som en mor og som førstedame er jeg bekymret for at barna, i dagens hurtige og alltid påloggede verden, kan bli mindre forberedt på å uttrykke eller håndtere sine følelser, sier hun og legger vekt på at det i verste fall kan føre til destruktive og avhengighetsskapende oppførsel slik som mobbing, narkotikamisbruk og til og med selvmord.

Vil oppmuntre foreldre og andre voksne til å lære barna hvordan de kan være gode borgere.

Melania Trump under lanseringen av #bebest.

En formalisering av rollen

Melania Trump har åpenbart sett fram til pressekonferansen som hun varslet i flere sosiale medier søndag.

Laster Twitter-innhold

– Hennes fokus har hele veien vært barna, og denne lanseringen er ment å formalisere hva hennes rolle vil være de neste tre til sju åra, sa Melanias talskvinne, Stephanie Grisham, til Washington Post i forkant av lanseringen. Avisa laget denne uken en lengre sak om førstedamens kompliserte liv i Det hvite hus.

Rollen til Melania Trump har vært annerledes enn den andre førstedamer har hatt.

Ifølge den ferske reportasjen i avisen har presidentparet forskjellige timeplaner og ulike prioriteringer. Avisen har snakket med flere medarbeidere ved Det hvite hus som sier paret sover på hvert sitt rom. En pressekonferanse som den hun holdt mandag kveld ville være utenkelig for kun få måneder siden, skriver avisa.

SISTE NYTT

Siste nytt

Se Bidens klimamøte: Ber verdenslederne ta grep

USAs president Joe Biden ber verdenssamfunnet ta større grep for å bekjempe klimaendringene. – Vi har virkelig ikke noe valg. Vi må få dette gjort, sier han.