NRK Meny
Normal

Melania Trump tar avstand fra Trumps slibrige kommentarer

Melania Trump sier uttalelsene i videoen fra 2005 er «uakseptable og støtende», men tilgir ektemannen for å ha fortalt at han prøvde å gå til sengs med en annen - like etter at paret ble gift.

Melania og Donald Trump

TILGITT: Donald Trumps kone Melania tar avstand fra kommentarene Trump kommer med i en ny video, men sier hun har tilgitt ektemannen. Nå håper hun amerikanerne gjør det samme.

Foto: Mary Altaffer / Ap

Donalds Trumps skandalevideo fra 2005 har ført til en strøm av fordømmelse, også fra flere profilerte republikanere. Presset på Trump har vært så massivt at han først kom med en sjelden beklagelse, før han senere gjorde det klart at han ikke har noen planer om å trekke seg fra den pågående valgkampen.

I videoen kommer Trump med en rekke oppsitksvekkende uttalelser om kvinner generelt - som at «man kan gjøre hva man vil med dem», dersom er kjendis.

I tillegg forteller Trump TV-reporteren Billy Bush at han har forsøkt å sjekke opp en gift kvinne, senere identifisert som TV-reporteren Nancy O'Dell.

– Jeg prøvde, men hun var faen meg gift. Jeg prøvde meg virkelig, men fikk det ikke til. Nå nylig så jeg henne igjen, hun hadde fått kjempestore pupper og det hele. Hun har totalt forandret utseendet, sier Trump i videoen.

Hele videoen fra 2005.

SE VIDEOEN HER: Se den kontroversielle videoen her, som ble publisert av Washington Post fredag. Opptaket er fra 2005.

– Har godtatt unnskyldningen

Opptaket er gjort like etter at Trump giftet seg med sin nåværende kone, Melania Trump. I en uttalelse lørdag kveld, norsk tid, kaller Melania Trumps kommentarer «uakseptable og støtende».

– Ordene min ektemann bruker er uakseptable og støtende for meg. Dette representerer ikke den mannen jeg kjenner, sier hun i en uttalelse.

– Han har hjertet og hjernen til en leder. Jeg håper folk vil godta hans unnskyldning, slik jeg har gjort, og at de vil fokusere mer på de viktige utfordringene vår nasjon og verden står overfor.

Donald Trump beklager opptaket fra 2005.

BEKLAGER: Videoen fra 2005 har ført til noe så sjeldent som en beklagelse fra Trumps side.

Illsinte republikanere

Videoen, som ble publisert av Washington Post, har gått rett inn på førsteplass på Trumps allerede omfattende liste over Trumps nedverdigende kommentarer om kvinner.

Visepresidentkandidat Mike Pence, mannen som håper å innta Det hvite hus sammen med Donald Trump, sier Trumps uttalelser i ny skandalevideo «krenket ham som ektemann og far».

Senator Ben Sasse i Nebraska, strategen Terry Sullivan, Illinois-senator Mark Kirk, Utah-senator Mike Lee og kongressmedlem Barbara Comstock er blant republikanerene som har bedt Trump trekke seg som presidentkandidat følge av avsløringene.

Schwarzenegger: – Trump får ikke min stemme

Sist ut i rekken av misfornøyde partifeller er tidligere California-guvernør Arnold Schwarzenegger, som uttalte seg om saken lørdag.

– For første gang siden jeg ble statsborger i 1983, kommer jeg ikke til å stemme på en republikanske presidentkandidat, sier den østerrikskfødte skuespilleren, som ikke sier noe om hvem som kommer til å få hans stemme i november.

Ironisk nok tar Schwarzenegger over programlederjobben på Trumps gamle realityserie «The Apprentice». Bakgrunnen er at NBC sparket Trump etter hans nedsettende uttalelser om immigranter fra Mexico.

Tidspunktet for det lekkede opptaket er særdeles ugunstig for Trump, siden han mandag møter Hillary Clinton i den andre direktesendte TV-debatten i valgkampen.

Om nøyaktig én måned er det det duket for presidentvalg i USA.

PS: Av alle som har vært rasende på Donald Trump i kjølvannet av den lekkede videoen, er det antagelig Hollywood-yndlingen Robert De Niro som har gått hardest ut. I en video publisert på Twitter, sier De Niro blant annet at han har lyst til å «slå Trump i ansiktet».

– Han gjør ikke leksene sine, han bryr seg ikke, han lurer samfunnet, han betaler ikke skatt. Han er en idiot, sier Raging Bull-stjernen før han fortsetter:

– Colin Powell (tidligere republikansk utenriksminister) sa det best: Han er en nasjonal katastrofe.

– Han snakker om at vil slå folk i ansikt. Vel, jeg kunne tenkt meg å slå ham i ansiktet, sier De Niro.

Laster Twitter-innhold
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt