Melania Trump operert for nyreproblemer

USAs førstedame Melania Trump (48) er innlagt på sykehus, og har blitt nyreoperert, opplyser Det hvite hus i en pressemelding mandag.

Donald og Melania Trump

Ifølge CNN er Trump den første amerikanske førstedamen til å gjennomgå en så alvorlig operasjon siden Nancy Reagan i oktober 1987 fjernet et bryst på grunn av brystkreft.

Foto: Saul Loeb / AFP

Operasjonen skal ha vært vellykket og uten komplikasjoner. Førstedamen vil trolig bli værende på sykehuset Walter Reed National Military Medical Center utenfor Washington DC i en ukes tid.

Donald Trump

PÅ PLASS: Her ankommer Donald Trump på Walter Reed for å besøke førstedamen.

Foto: Carolyn Kaster / AP

– På vei til Walter Reed Medical Center for å møte vår flotte førstedame, Melania. Vellykket operasjon, og hun er ved godt håp. Takk for alle lykkeønskninger, skriver president Donald Trump i en tweet mandag kveld norsk tid.

Han forlot ifølge The New York Times Det hvite hus med helikopter mandag ettermiddag for å fly til Walter Reed for å være sammen med førstedamen.

Laster Twitter-innhold

Nyreproblem

Melania Trump ble mandag operert for en godartet nyretilstand, ifølge uttalelsen fra Det hvite hus.

– Førstedamen ser frem til å bli bra igjen, slik at hun kan fortsette sitt arbeid for barn, sier Melania Trumps kommunikasjonsdirektør Stephanie Grisham i en uttalelse, ifølge CNN.

Melania Trump
Foto: Jim Watson / AFP

Ifølge CNN er Trump den første amerikanske førstedamen til å gjennomgå en så alvorlig operasjon, siden Nancy Reagan i oktober 1987 fjernet et bryst på grunn av brystkreft.

– Det er bokstavelig talt en ambulant prosedyre, sier Eleanor D. Lederer, professor ved University of Louisville School of Medicin til The New York Times om førstedamens operasjon.

SISTE NYTT

Siste nytt