Melania Trump bryter tradisjonen

USAs neste president Donald Trump bekrefter at hans kone Melania og parets ti år gamle sønn blir boende i New York når han flytter inn i Det hvite hus i slutten av januar.

Donald og Melania Trump står sammen med sønnen Barron på scenen etter valgseieren

NYE PRESIDENTFAMILIEN: Ti år gamle Barron var med moren Melania og faren Donald Trump på scenen etter at det var klart at Trump hadde vunnet presidentvalget.

Foto: SAUL LOEB / Afp

Kommende førstedame Melania Trump og parets sønn Barron flytter ikke til Washington sammen med Donald Trump når han blir president, skriver The New York Post.

De blir i New York sånn at Barron kan fortsette på privatskolen han går på.

– Valgkampen har vært vanskelig for Barron, og Melania håper at han skal bli påvirket i så liten grad som mulig, sier en kilde til The New York Post.

En annen kilde sier at Melania Trump støtter sin ektemann, og at hun kommer til å gjøre det som trengs av en førstedame, men at hovedfokuset er sønnen.

Kilden sier til avisen at det er mulig at Melania og Barron flytter til Det hvite hus på slutten av skoleåret, men planene er ennå ikke klare.

New York-politi står utenfor Trump Tower i New York

ØKT SIKKERHET: Sikkerheten rundt Trump Tower midt på Manhattan i New York er blitt forhøyet etter Donald Trumps valgseier.

Foto: Richard Drew / Ap

Forhøyet sikkerhet rundt Trump Tower

Avgjørelsen innebærer at sikkerhetsnivået rundt Trump Tower blir forhøyet, med både sikkerhetstjenesten Secret Service og politiet i New York til stede.

– Bygningen kommer til å bli New Yorks Hvite hus, sier Jim Reese, leder for sikkerhetstjenesten TigerSwan, og som tidligere har vært med i den amerikanske spesialstyrken.

– Secret Service vil måtte stenge av området rundt bygningen, slik at en gærning ikke kan komme inntil den og detonere en bilbombe, sier han.

Et hevet sikkerhetsnivå rundt Trump Tower etter valget har allerede skapt trafikale problemer i New York.

Unik situasjon

Washington Post skriver at det er første gang USAs førstedame velger å ikke flytte inn i Det hvite hus sammen med presidenten.

Avisen viser til White House Historical Association og skriver at George Washington og hans kone Martha ikke bodde i Det hvite hus fordi det ikke var ferdig bygget, mens førstedame Anna Harrison, kona til USAs 9. president William Henry Harrison, aldri rakk å flytte inn i presidentboligen ettersom ektemannen døde en måned etter innsettelsen.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt