Hopp til innhold

Melania Trump hyller samme basketballstjerne ektemannen kritiserer

Fredag var president Donald Trump spydig mot den kjente basketballspilleren LeBron James på Twitter. Nå sier derimot Melania Trump at hun vil besøke den nyåpnede skolen til James.

Trump-LeBron-Melania

UENIG MED MANNEN: Melania Trump hyller basketballspilleren Donald Trump er i krangel med.

Foto: Luca Bruno / AP

– LeBron James ble akkurat intervjuet av den dummeste personen på TV, Don Lemon. Han fikk LeBron til å virke smart. Jeg liker Mike! skrev Trump i meldingen.

Fredag kveld var USAs president Donald Trump svært aktiv på Twitter. I én av meldingene insiterte presidenten at basketballstjernen LeBron James er lite intelligent.

Laster Twitter-innhold

I slutten av twitter-meldingen skriver Donald Trump at han foretrekker «Mike». Han sikter da til basketballegenden Michael Jordan, som imidlertid er kritisk til presidentens tweet.

– Jeg støtter LeBron James. Han gjør en fantastisk jobb i nærmiljøet sitt, sier Jordan i en uttalelse.

Flere, blant annet idrettsstjerner og den republikanske guvernøren i Ohio, John Kasich, har reagert på utspillet til Trump, ifølge The Guardian.

Nå har imidlertid også Melania Trump blandet seg inn i de sure minene.

Lørdag ettermiddag kom hun med et overraskende og positivt utsagn om basketballstjernen, uten å nevne Trumps angrep på Twitter.

Vil besøke nyåpnet skole

US-VOTE-REPUBLICANS-KASICH-FILES

KRITISERER: Selv om John Kaisch tilhører samme parti som Trump, er han en av Trumps største kritikere.

Foto: MANDEL NGAN / Afp

Melania roser den nylig åpnede skolen til James, «I Promise», som skal hjelpe vanskeligstilte barn i Akron, Ohio.

– Det virker som LeBron James jobber med å gjøre gode ting for vår neste generasjon, og som hun alltid gjør, oppfordrer førstedamen alle til å ha en åpen dialog om problemene barn møter om dagen, sier Melanias pressekontakt i en uttalelse lørdag.

Pressekontakten la videre vekt på at Melania har reist mye rundt for å snakke med barn om ansvarlig oppførsel på internett, og om å ha en sunn livsstil.

– Hun besøker ofte organisasjoner, sykehus og skoler, og hun er åpen for å besøke skolen I Promise i Akron, sier hun.

BKO-BKN-EDU-SPO-I-PROMISE-SCHOOL-GRAND-OPENING-CELEBRATION-WITH-

ÅPNET SKOLE: LeBron James åpnet skolen «I Promise» forrige uke.

Foto: Jason Miller / AFP

Ofte i krangel med Trump

James har lenge vært en kritiker av Trump, både på Twitter og i TV-intervjuer. I forkant av Trumps Twittermelding uttalte James at presidenten bruker sport til å splitte befolkningen.

Trump har tidligere hatt sterke meninger om idrettsutøvere i USA. Trump gikk i fjor hardt ut mot NFL-spillere som ikke stod oppreist under nasjonalsanger. Utspillet førte til sterke protester blant spillerne.

I fjor høst inviterte Trump vinnerne av basketballigaen NBA og fotballigaen NFL til Det hvite hus for å feire.

Trump trakk tilbake invitasjonen i forkant av feiringen. James kom også da med mange kritiske utspill om Trump i etterkant av dette.

– Selv om vi ikke kan endre hva som kommer ut av en persons munn, kan vi derimot fortsette å advare mennesker som ser og hører oss at dette er ikke veien å gå, er et av de kritiske utspillene James har kommet med mot Trump.

James selv har ikke svart Trumps tweet. Han benyttet imidlertid anledningen til å promotere skoleprosjektet sitt etter kritikken fra Trump.

Laster Twitter-innhold

SISTE NYTT

Siste nytt