Melania Trump besøkte interneringsleirer

USAs førstedame Melania Trump besøkte torsdag to interneringsleirer for barna som er blitt atskilt fra sine foreldre. Nå får hun kritikk for jakken som ble brukt ved avreisen.

SE VIDEO: Debatten raser etter førstedamens besøk i interneringsleirene.

Det var ikke varslet at USAs førstedame Melania Trump torsdag skulle besøke to interneringsleirer for barn like ved grensen mellom USA og Mexico.

Melania Trump på vei ut av flyet

Melania Trump på vei ut av flyet etter at det landet på McAllen Miller International Airport i Texas.

Foto: Andrew Harnik / AP

Det skriver nyhetsbyrået Associated Press.

Det første besøket skjedde i interneringsleiren Upbring New Hope Children's Center i McAllen i Texas. Her er 60 barn internert i alderen 5 til 17 år. Seks av barna har nylig blitt atskilt fra sine foreldre ifølge CNN.

– Jeg vil takke dere for jobben dere gjør, deres medfølelse og godhet, sa Melania Trump i møtet hun hadde med helsepersonell, sosialarbeidere og andre eksperter tilknyttet senteret.

Melania Trump besøker et senter for migrantbarn 
ved grensen til Mexico

Melania Trump møtte de ansatte ved Upbring New Hope Children's Center

Kritiseres for jakkevalget

På vei til Texas ble Melania avbildet på vei opp flytrappen på Joint Base Andrews i Maryland. Hun gikk med en jakke med påskriften «I really don't care, do U?». Jakken er kjøpt hos kleskjeden Zara. I USA koster den 39 dollar.

Melania Trump på vei til Texas.

Melania Trump på vei til Texas. Hun går med en jakke hvor det på ryggen står «I really don't care, do U?». Nå kritiseres hun for klesvalget.

Foto: MANDEL NGAN / AFP

I USA raser nå debatten om hvorfor førstedamen valgte akkurat den jakken i anledning turen til interneringsleirene. Melania Trump hadde tatt av seg jakken da hun landet i Texas.

– Det er bare en jakke, det var ingen skjult beskjed med det jakkevalget. Etter dagens viktige besøk i Texas så håper jeg ikke dette er hva mediene kommer til å fokusere på, sier Stephanie Grisham til avisen The Daily Mail.

Første besøk

Melania Trump blir den første fra den amerikanske presidentfamilien som besøker en interneringsleir for barn av flyktninger og migranter som har tatt seg ulovlig inn i USA.

– Hun vil se hvordan det er i virkeligheten, sier Stephanie Grisham. Hun er talskvinne for USAs førstedame.

Grisham avviser at Melania Trump er sendt til Texas av sin ektemann.

– Det var hennes ide. Hun ønsket å få et realistisk bilde av forholdene, sier Grisham.

Melania Trump signerer det amerikanske flagget under besøket på Upbring New Hope Children's Center

Melania Trump signerer det amerikanske flagget under besøket på Upbring New Hope Children's Center

Foto: KEVIN LAMARQUE / Reuters

I en erklæring heter det at Trump støtter hennes besøk til grenseområdet, men at det ikke er han som har sendt henne ut i felten.

Den amerikanske presidenten har de siste dagene fått voldsom kritikk for splitte familier som tar seg ulovlig inn til USA over den meksikanske grensen.

Amerikanske medier skriver at førstedamen er svært opptatt av barns kår og at hun har vært med på å få ektemannen til å ombestemme seg.

Det er uklart hvilken rolle hun har spilt og i hvor stor grad hun gikk direkte imot sin manns politikk.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt