NRK Meny
Normal

Journalist, kone og barn myrdet i eget hjem

Uidentifiserte væpnede menn har skutt og drept en meksikansk journalist, hans kone og deres 21 år gamle sønn etter å ha brutt seg inn i huset deres i Veracruz natt til mandag.

Journalisten Miguel Angel Lopez var spaltist i lokalavisen Notiver og skrev ofte om politikk og voldsklimaet som omgir Mexicos narkotikakrig.

I en uttalelse skriver provinsguvernør Javier Duarte at han «ikke vet» hvor mange som trengte seg inn i huset til familien og drepte de tre. Men han lover å trenge til bunns i saken og ta de skyldige.

Blodbadet fortsetter

40 journalister er blitt drept i Mexico siden 2007, de fleste fordi de har skrevet om narkobandene og deres forbindelser. I tillegg er 15 journalister registrert som «forsvunnet» siden 2003.

Nylig ble72 personer funnet døde i en massegrav i San Fernando. Etter at en høytstående meksikansk narkobaron har latt seg intervjue av en amerikansk nettavis, knyttes massakren til gladiatorkamper.

Den morbide leken der mennesker blir tvunget til å drepe hverandre, skal være blant de siste torturtrendene i mafiamiljøet.

Anslagsvis 36.000 er drept i Mexico i kamp mot narkotikabandene eller oppgjør bandene imellom siden desember 2006. President Felipe Calderón innledet da en offensiv mot narkotikatrafikken i landet.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt