Markle fikk tilsendt hvitt pulver – kan være rasistisk motivert

LONDON (NRK): Politiet skjerper sikkerheten etter at Meghan Markle fikk hvitt pulver i en pakke sendt til Kensington Palace. Saken etterforskes som hatkriminalitet, ifølge The Guardian.

Meghan Markle

Meghan Markle mottok en mistenkelig pakke i posten 12. februar. Pulveret i pakken viste seg å være harmløst, men hendelsen har likevel ført til ekstra sikkerhetstiltak.

Foto: Ben Birchall / AP

Pakken ble sendt til prins Harrys kommende kone og hertuginne Meghan Markle 12. februar.

Politiet undersøkte om det hvite pulveret kunne være anthrax, eller miltbrann, som det heter på norsk. Det er en bakterie som kan gi alvorlig sykdom både hos mennesker og dyr.

Pulveret viste seg å være harmløst, men det har satt politiet i alarmberedskap rundt paret som gifter seg i mai, skriver London-avisen Evening Standard. Ifølge The Guardian har politiet en teori om at brevet er er rasistisk motivert og etterforsker saken som hatkriminalitet.

Skjerper sikkerheten

Prins Harry (33) og Meghan Markle (36) gifter seg lørdag 19. mai og sikkerheten rundt arrangementet er under konstant vurdering.

FILE PHOTO: Britain's Prince Harry and his fiancee Meghan Markle leave St Mary Magdalene's church after the Royal Family's Christmas Day service on the Sandringham estate in eastern England

Sikkerheten er under konstant vurdering foran bryllupet til Meghan Markle og prins Harry 19. mai.

Foto: Hannah Mckay / Reuters

Det legges opp til at det nygifte paret blant annet skal på en rundtur i en hestekortesje etter vielsen i Windsor, og at de vil sitte i åpen vogn.

Det skal gi folket mulighet til å se paret. Den mistenkelige pakken som ble sendt til Kensington Palace rokker ikke ved denne delen av arrangementet, ifølge britiske medier.

Sikkerhetsoppbudet blir enormt, og blir bekostet av Slottet selv.

Markles nye liv

Meghan Markle har allerede fått merke hvordan livet med prins Harry har snudd opp ned på tilværelsen, og både hun og prinsen ble informert om funnet av den mistenkelige pakken.

Markle er nå under konstant oppsyn av sikkerhetsvakter og politi. I tillegg har hun fått opplæring i hvordan hun skal handle dersom det skulle oppstå en truende situasjon.

Pakke sendt til Westminster

13. februar, dagen etter pakken ble sendt til Kensington Palace, dukket en pakke med hvitt pulver opp i Westminster-palasset, som huser det britiske parlamentet.

Adressat var justisminister Amber Rudd. Også den viste seg å være harmløs, men politiet forsøker å finne ut om de to pakkene kan ha noen sammenheng.

SISTE NYTT

Siste nytt