Medvedev sparker offiserer

Russlands president Dimitrij Medvedev har gitt en rekke høytstående offiserer sparken for at de ikke klarte forhindre at skogbrannene nådde en militærbase i forrige uke.

Russlands president Dimitrij Medvedev

Russlands president Dimitrij Medvedev har sparket flere offiserer for at de ikke klarte å forhindre at skogbrannene slukte en militærbase i forrige uke.

Foto: DMITRY ASTAKHOV / Afp

Russland opplever for tiden de verste skogbrannene på flere tiår. Nå ruller hodene etter at flammene nådde en militærbase sørøst for Moskva.

Advarer til toppoffiserer

Ifølge nyhetsbyrået AFP ble avgjørelsen om avskjedigelsene tatt for å advare sjef for den russiske marinen, Vladimir Vysotskij, og hans nestsjef Alexander Tatarinov mot «ufullstendig profesjonelt ansvar».

– Jeg har instruert forsvarsdepartementet å avskjedige en rekke offiserer for at disiplinære overtredelser fikk skje, sa Medvedev i en kommentar på russisk fjernsyn.

Kan bli flere avskjedigelser

Tirsdag ble det bekreftet at en av de mange skogbrannene som herjer i Russland hadde rammet en militærbase i Kolomna, sørøst for Moskva.

Flere kontorbygninger og 13 lagerbygninger som blant annet inneholdt flyutstyr og områder for lagring av kjøretøy ble flammenes rov.

– Hvis noe lignende skjer igjen andre steder og avdelinger, vil jeg handle på samme måte, sa Medvedev.

Vladimir Putin besøkte den skogbrannherjede Voronezj-regionen i Russland

Vladimir Putin besøkte den skogbrannherjede Voronezj-regionen i Russland onsdag.

Foto: Alexei Nikolsky / Ap

SISTE NYTT

Siste nytt