NRK Meny
Normal

Hysteri før Clinton-bryllup

Midnatt norsk tid sier etter alt å dømme Chelsea Victoria Clinton (30) ja til sin kjæreste gjennom flere år, finansmannen Marc Mezvinsky (32). Bryllupet vekker enorm interesse i amerikanske medier.

Chelsea Clinton og Marc Mezvinsky

Chelsea Clinton og Marc Mezvinsky på Hilton Head Island i South Carolina i 1996. Etter å ha holdt sammen i mange år, gifter de seg ved midnatt norsk tid.

Foto: MARY ANN CHASTAIN / AP

Datter og enebarn av USAs eks-president Bill Clinton og landets utenriksminister Hillary Clinton, har siden offentliggjøringen av forlovelsen i november i fjor, gjort det klart at hun ikke ønsker oppmerksomhet rundt sitt bryllup. Likevel har dekningen i amerikanske medier vært overveldende.

Les også: VG-journalister arrestert

Vil holde lav profil

Til tross for at det kommende brudeparet har vært svært tilbakeholdne med detaljer om festen, spekulerer amerikanske medier heftig om alt fra kjole og gjesteliste til hva som står på menyen og hvor bryllupsreisen går.

Rhinebeck, NY

Politiet måtte sette opp sperrer da en menneskemengde i går samlet seg foran hotellet Beekman Arms Inn i Rhinebeck, der det ble holdt en førfest for det vordende brudeparet. Her ventet de for å få et glimt av gjestene.

Foto: Mike Groll / Ap

Chelsea Clintons ønske om å holde en lav profil for bryllupet står i stil til måten hun har opptrådt på, helt siden hennes far Bill Clinton ble USAs president i 1993. Da familien flyttet inn i det hvite hus, var Chelsea 12 år gammel. Til tross for at begge hennes foreldre har, på godt og vondt, vært sentrale i den amerikanske offentligheten, har Chelsea bevisst unngått rampelyset.

USAs "prinsesse"

Bill Clinton og Hillary Clinton

Tidligere amerikansk president Bill Clinton og hans kone utenriksminister Hillary Clinton på vei til en før-bryllupsfest for å varme opp til Chelsea og Marcs forestående store dag.

Foto: Michael loccisano / Afp

Nå når amerikanske medier trosser hennes ønske om å holde bryllupet privat, har det oppstått en debatt om hvorvidt hun har rett på diskresjonen hun ønsker seg.

Flere redaktører har forsvart dekningen av bryllupet med at familien Clinton er det nærmeste man kommer kongelige i USA . Dermed mener de det er helt naturlig at amerikanere interesserer seg for Chelseas bryllup, slik folk i andre land gleder seg over at en prinsesse gifter seg. Dette til tross for at 30-åringen offisielt sett er en helt vanlig amerikansk borger.

Århundrets bryllup

Vernon Jordan

Vernon Jordan, en gammel venn av Bill Clinton, forlater førfesten i natt.

Foto: Mike Groll / Ap

Selv om det kommende brudeparet har forsøkt å holde detaljene rundt sitt bryllup hemmelig, florerer det av rykter, spekulasjoner og lekkasjer om det som omtales som "århundrets bryllup". Blant annet er det brakt på det rene at president Barack Obama ikke er invitert, noe som gjenspeiler parets ønske om ikke å tiltrekke seg offentlig oppmerksomhet.

Skolebuss Rhinebeck

Barn på skolebussen i Rhinebeck, byen der Chelsea og Marc skal gifte seg, vinker til pressen og viser fram et stort gratulasjonskort de har laget til paret.

Foto: Mary Altaffer / Ap

Blant gjestene som skal være invitert er likevel den ikke helt ukjente talkshowdronningen Oprah Winfrey, Barbra Streisand, Steven Spielberg og britisk eks-statsminister John Major.

Pressen uønsket

Når seremonien starter ved midnatt lørdag norsk tid, får ingen presse får komme i nærheten av den store eiendommen i Rhinebeck, to timer nord for New York. Det er fastsatt luft- og bakkerestriksjoner for å holde fotografer unna. Alt skal være så privat som mulig. Ifølge Washington Post er prislappen for bryllupet et sted mellom 18 og 30 millioner norske kroner.

Astor Courts utenfor Rhinebeck, New York

Her skal de gifte seg: Eiendommen Astor Court ligger utenfor byen Rhinebeck i New York.

Foto: Mike Groll / Ap
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt