Hopp til innhold

Medier: Elon Musk har kjøpt Twitter

Flere amerikanske medier melder at Tesla-eier Elon Musk formelt har fullført oppkjøpet av Twitter. Han skal også ha sparket flere sjefer.

En rekke amerikanske medier melder at Elon Musk har fullført kjøpet av Twitter. Deretter skal han angivelig raskt ha sparket flere toppledere.

KJØPER TWITTER: En rekke amerikanske medier melder at Elon Musk har fullført kjøpet av Twitter. Deretter skal han angivelig raskt ha sparket flere toppledere.

Foto: Susan Walsh / AP

Medier som Business Insider, Washington Post og Financial Times skriver alle at de har fått dette opplyst av personer med kjennskap til saken.

Angivelig skal Musk ha sparket fire toppledere i selskapet like etter at han tok over, blant dem administrerende direktør Parag Agrawal og økonomidirektør Ned Segal.

Både Agrawal og Segal skal ha oppholdt seg på selskapets hovedkontor i San Francisco da handelen ble avsluttet. De skal begge ha blitt eskortert ut, sier kilder til nyhetsbyrået Reuters.

Verken Musk eller Twitter har bekreftet offisielt at avtalen er i boks. Men bare tre timer etter at mediene begynte å bekrefte at kjøpet var gjennomført, skrev Musk på Twitter:– Fuglen er frigjort. Med denne henvisningen til Twitters fuglelogo synes kjøpet å være fullført.

twittermelding
Foto: Twitter / Skjermdump

Havnet i retten

Musk og Twitter kom i rettslig strid etter at milliardæren prøvde å trekke tilbake tilbudet om å kjøpe meldingstjenesten for 44 milliarder dollar, 54.20 dollar på aksje. Twitter gikk til sak for å tvinge ham til å stå ved kjøpsavtalen.

En domstol ga Musk frist til fredag med å fullføre kjøpsavtalen fra april. .

Elon Musk kjem til ONS i Stavanger

Elon Musk under et besøk i Stavanger tidligere i år.

Foto: Josef Benoni Ness Tveit / NRK

Twitter-aksjen er tatt av handel på New York Stock Exchange fredag, går det fram av børsens nettsider.

Vil forbedre tjenesten

Musk har sagt at han vil ta Twitter av børs og gjøre tjenesten bedre enn noensinne.

– Jeg ønsker å forbedre produktet med nye funksjoner, gjøre algoritmene åpent tilgjengelige, bekjempe søppelpost-robotene og autentisere alle mennesker. Twitter har et enormt potensial, sa Musk i en pressemelding da han kunngjorde kjøpet.

Profilbilde av Elon Musk med Twitterfuglen

Elon Musk har gjort det klart at han mener sosiale medieplattformer utestenger for mange av sine brukere. Kritikere frykter at Musk med oppkjøpet av Twitter vil åpne plattformen for alt og alle.

Foto: DADO RUVIC / Reuters

Musk har også sagt at han mener det vil være riktig å oppheve utestengelsen av USAs tidligere president Donald Trump fra Twitter. Milliardæren mener det var feil å utestenge Trump permanent.

SISTE NYTT

Siste nytt