Hopp til innhold

McChrystal får støtte fra Kabul

Utskjelt ambassadør og Afghanistans president kommer med støtteerklæringer til generalen etter skandaleintervjuet.

General Stanley McChrystal og USAs ambassadør til Afghanistan, Karl Eikenberry (t.v.)

Det er varslet oppvask etter general Stanley McChrystals (t.h.) kritikk mot USAs visepresident Joe Biden og USAs ambassadør til Afghanistan, Karl Eikenberry (t.v.). Eikenberry støtter likevel McChrystal.

Foto: KEVIN LAMARQUE / Reuters

McChrystal har fått ordre om å møte på det månedlige møtet om Afghanistan og Pakistan i Washington etter at han kom med krasse kommentarer om USAs visepresident Joe Biden og USAs ambassadør til Afghanistan, Karl Eikenberry, i et intervju med magasinet Rolling Stone.

Nå sier ambassadør Eikenberry at han er fullt innstilt på å fortsette å arbeide sammen med McChrystal, til tross for den bitende kritikken mot ham, opplyser ambassadørens talskvinne til AFP.

– Den beste USA har sendt

Afghanistans president Hamid Karzai uttrykker også sin støtte til McChrystal.

– Presidenten støtter general McChrystal og hans strategi i Afghanistan, og ser på ham som den beste sjefen USA har sendt til landet i løpet av de siste ni årene, sier Karzais talsmann, Waheed Omer, til nyhetsbyrået Reuters.

General Stanley McChrystals PR-sjef Duncan Boothby har trukket seg fra sin stilling etter at han satte i stand intervjuet med Rolling Stone.

Skeptisk, sveket og skuffet

Visepresident Joe Biden har vært skeptisk til McChrystals strategi for å vinne krigen i Afghanistan.

Generalen forteller også at han følte seg sveket av USAs ambassadør Karl Eikenberry, som advarte Obama mot å sende flere amerikanske styrker slik McChrystal ba om.

Han forteller også om sitt første møte med president Obama, McChrystal kaller skuffende. Ifølge generalen kom Obama uforberedt til møtet.

SISTE NYTT

Siste nytt