NRK Meny
Normal

McCann-familien i Twitter-bråk

Foreldrene til savnede Madeleine McCann er i hardt vær etter at de skal ha blokkert flere Twitter-brukere som støtter den savnede gutten Ben Needham.

Foreldrene til savnede McCann, Kate og Gerry

HETSET: Foreldrene til savnede Madeleine McCann, Kate og Gerry McCann, opplevde Twitter-meldingene så støtende at de nå kun vil ha en savnet-side for datteren på Facebook.

Foto: PATRICIA DE MELO MOREIRA / Afp

Madeleine McCann, 3 år

Bildet viser Madeleine McCann tre år gammel før hun forsvant.

Foto: AP

Etter at Madelein McCann forsvant i 2007 da familien var på ferie i Portugal, har det blitt satt et massivt søkelys på forsvinningen verden over. I søken etter den lille jenta ble det blant annet opprettet en offisiell Twitter-konto med navn @findmadeleine.

Nå har Madeleine sine foreldre sett seg nødt til å stenge kontoen etter å ha fått en rekke hatmeldinger fra Twitter-brukere som støtter den britiske gutten Ben Needham, som forsvant 18 måneder gammel under en ferie i Hellas i 1991, skriver Berlingske Media.

Hele feiden mellom de to familiene skal ha begynt med at Needhams mor stilte spørsmål ved at Madeleines foreldre har mottatt over 10 millioner pund fra britiske skattebetalere i jakten på å finne datteren mot at det ikke har blitt satt inn like mange ressurser for å finne sønnen hennes.

– Giftig innhold

Etter kritikken fra Needham hevdes det at menneskene bak @findmadeleine-kontoen blokkerte følgere av Twitter-kontoen til Ben Needham så de ikke kunne kommentere på profilens twitter-meldinger. De skal også ha blokkert brukeren @FindBenNeedham, skriver Daily Mail.

Hendelsen skal ha fått støttemedlemmer av Needham til å sende så aggressive meldinger til McCann-paret på Twitter at de bestemte seg for å stenge kontoen.

En talsmann for ettersøkningen av Madeleine bekrefter dette på Facebook.

«Etter å ha snakket med Kate og Gerry i går, har vi bestemt oss for å slette Twitter-kontoen og fokusere på Facebook. De er enige i at det er tid for å fjerne oss fra et sted som tillater så giftig innhold», skriver talsmannen.

«Det er vanskelig å akseptere at noen mennesker kan være så onde mot en familie som har opplevd den verst tenkelige smerte», står det videre.

Etterlysningen av Ben Needham

SAVNET: Ben Needham ble medt savnet i juli 1991 18 måneder gammel etter en familietur til Hellas.

Foto: RUSSELL BOYCE / REUTERS

– Et personlig angrep

Moren til savnede Ben forteller til The Mirror at hun føler seg personlig angrepet etter fjerningen av Madeleins Twitter-konto.

– Det er dypt, dypt sårende. Jeg har selv hatt enorme mengder av krenkende overgrep fra tilhengere av McCann-kampanjen tidligere, men jeg har aldri tatt det personlig, sier hun til nettstedet.

– Jeg har aldri kritisert McCann-familien. Jeg har bare kritisert myndighetene for måten de to sakene har blitt håndtert så annerledes på, sier hun.

En talsmann for Mccann-paret benekter at det er uoverensstemmelser mellom familien og familien til Ben.

– Kate og Gerry har alltid støtten kampanjen for å finne Ben Needham. De har også fremmet det på plattformene til Madelein-kampanjen, sier Clarence Mitchell til Daily Mail.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt