NRK Meny
Normal

McCain drar fra etter seier

John McCain vinner republikanernes nominasjonsvalg i Wisconsin og Washington og kryper opp mot den magiske grensen for antall delegater for å bli presidentkandidat.

John McCain
Foto: Paul Vernon / AP

Ifølge de første resultatene av opptellingen i Wisconsin, har John McCain fått rundt 60 prosent av stemmene, mens han har fått 47 prosent av stemmene i Washington.

Det trengs 1191 delegater for å bli nominert på republikanernes landsmøte. Før disse to seirene, hadde McCain i underkant av 800 delegater.

SE: Dette er John McCain

LES: Dette er John McCain

Til stor applaus takket John McCain familien for støtten og hilste også til konkurrenten Mike Huckabee.

- Lurt av tomme løfter

I sin takketale kom McCain også med flere spark til demokratenes Barack Obama, som han tydelig trakk frem som demokretenes sannsynlige presidentkandidat.

- Jeg vil kjempe hver dag i denne valgkampen for at de amerikanske velgerne ikke skal bli lurt av tomme løfter om forandring, løfter som kun gir en ferie fra historien, sa McCain med klar henvisning til Barack Obama, som har lagt vekt på behovet og ønsket om forandring i sin valgkamp.

Forvirret president

McCain pekte på at han har mer politisk erfaring enn den han vektla som sin argeste motstander på veien til Det hvite hus, Barack Obama.

- Kjære venner, jeg er ikke den yngste, men jeg har mest erfaring. Jeg vet hva våre militære kan gjøre og ikke gjøre, jeg kjenner arbeidet i Kongresse,n og hvordan jeg skal få den til å jobbe for landet. Jeg kjenner det gode og det onde i verden, sa McCain.

- Vil dere ha en president med mindre erfaring og med forvirret lederskap? Jeg tror dere vet svaret på det, svarte McCain på sitt eget spørsmål, der han fremstilte Obama som en forvirret yngling.

McCain, som egentlig ønsket Abbas sang "Take a Chance on Me" som valgkampsang, men droppet den for ikke å få trøbbel med opphavsretten, mente han var den de måtte satse på for å holde USA fritt, trygt, fremgangsrikt og stolt.

NETT-TV: Se McCains takketale

John McCain

John McCain hylles i sin kamp om å bli replublikanernes presidentkandidat.

Foto: JOHN SOMMERS II / REUTERS

Huckabee gir seg ikke

John McCain får imidlertid ikke fortsette kampen om å bli republikanernes presidentkandidat uten konkurranse.

Mike Huckabee har gjort det klart at han ikke vil kaste inn håndkleet.

- Den endelige stillingen er klar først når grensen på 1191 delegater er nådd, sier Huckabee.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt