NRK Meny
Normal

May vil ha slutt på sexsjikane i Parlamentet

Den britiske statssekretæren Mark Garnier skal ha bedt den kvinnelige sekretæren sin om å kjøpe sexleketøy i Soho mens han sto utenfor og ventet.

BRITAIN-POLITICS-MINISTER-HARASSMENT

Mark Garnier er i hardt vær etter at han er hengt ut for å utøvet sexsjikane mot den kvinnelige sekretæren sin da han satt i Parlamentet.

Foto: - / AFP

Dette er en av sakene britiske aviser skriver om i dag. Historiene florerer nå om sleivete sexprat og uønsket adferd i Det britiske parlamentet.

Statsminister Theresa May vil ha slutt på de mange tilfellene av sexsjikane fra menn i maktposisjoner enten de tilhører regjeringen eller har viktige posisjoner i Parlamentet.

Vil undersøke

Den britiske avisa The Telegraph viser i dag til at det skal finnes ufordelaktige opplysninger om 36 høytstående personer innen Det konservative partiet. Opplysningene finnes innad i partiet og det er blant annet dette statsministeren nå må undersøke sannhetsgehalten i.

May har tatt kontakt med Underhusets mektige "speaker" John Bercow i går og forlangte nye tøffe regler for å overvåke parlamentsmedlemmenes oppførsel.

Tolereres ikke

– Problemene kan ikke bli tolerert lenger, sa statsminister Theresa May.

Det ble hevdet at partitopper høyt oppe i Det konservative partiets ledelse har laget en liste over 36 nåværende parlamentsmedlemmer som er beskyldt for upassende oppførsel. Dette skal innbefatte forhold med juniorkollegaer, uønsket fysisk tilnærming overfor kvinner og utstrakt bruk av prostituerte.

Theresa May

Den britiske statsministeren Theresa May vil sette en stopper for sexsjikane fra menn i topposisjoner i Westminister.

Foto: Matt Dunham / AP

Den britiske avisa The Guardian skriver at May har truet med å sparke dem det gjelder for å markere at slike handlinger ikke lenger er ønsket i Westminster.

Upassende kallenavn

Theresa May forlangte også at regjeringskontoret skal etterforske måten statssekretær Mark Garnier har oppført seg overfor sekretæren sin.

Han skal ha sendt henne for å kjøpe sexleketøy i bydelen Soho i London og ventet selv utenfor butikken under handleturen. Han har også innrømmet å ha kalt henne upassende klengenavn som "sugar tits".

Det har vært en rekke tidligere skandaler rundt sexmisbruk i Storbritannia og det har også vært forgreninger inn i Parlamentet.

Overlevert politiet

For tre år siden ble 22 profilerte briter navngitt som overgripere i dokumenter som er overlevert Scotland Yard fra et parlamentsmedlem som har gjennomgått hundrevis av tips i en omfattende overgrepssak.

Dengang skrev avisene at blant navnene fantes tre nåværende parlamentsmedlemmer og tre medlemmer fra Overhuset.

Det var John Mann, parlamentsmedlem for det britiske arbeiderpartiet Labour som hadde dokumenter han overleverte politiet for to år siden.

Skandalene er mange

For to år siden var det lord John Buttifant Sewel som ble avslørt i å ha sniffet i seg kokain i selskap av to prostituerte.Ikke før hadde kokainstøvet lagt seg, så kom påstandene om at avdøde statsminister Edward Heath hadde forgrepet seg på unge gutter, og at politiet hadde latt være å etterforske saken.

Antallet sexskandaler tilknyttet britisk politikk er så stort at du kan fylle bøker med dem. De kommer fra alle partier, og har alle skrevet seg inn i historien på sitt rødmende vis.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt